מקום עשירי: אביקס קון אספינקה (תבשיל שעועית עם תרד) של יעקב אלגרנטי
תבשיל ביתי נהדר עם טעמים מובהקים של תרד, שעועית, עגבניות ולימון, אבל סוד קסמו האמיתי הוא בכלל בצלעות כבש שומניות שמתבשלות ביחד איתו - וברגע האחרון יוצאות מהסיר ולא נכנסות לצלחת. לחם טוב בצד - חובה.
>> למתכון לאביקס קון אספינקה
מקום תשיעי: פפרדלה כרובית וברוקולי של שירה בצלאל
יש בעולם המון סוגי פסטות, וגם לא מעט דרכים להכין אותן: יש כאלה שמעדיפים בולונז עשיר, אחרים יסתפקו בשום ושמן זית, ואם אתם שייכים לחובבי המנות החלביות, המתכון הבא הוא בדיוק בשבילכם.
>> למתכון לפפרדלה כרובית וברוקולי
מקום שמיני: מאפה אגוזי לוז במילוי נוטלה ומרנג איטלקי ממשימת הקונדיטוריה
קינוח מפנק ומשגע של עוגות אגוזים אישיות (כבר כיף! מי רוצה לחלוק?) במילוי של ממרח אגוזי לוז וציפוי חגיגי של מרנג איטלקי. אל תוותרו על הצריבה, בברנר או בגריל, זה הטאץ' הסופי המושלם.
>> למתכון למאפה אגוזי לוז
מקום שביעי: פנזרוטי – כיסונים זהובים במילוי נוטלה ממשימת הקונדיטוריה
כמה כיף בביס אחד: קינוח איטלקי מקסים של כיסוני בצק זהובים מטוגנים בשמן עמוק וממולאים בנוטלה. נשמע כמו משהו שפשוט אי אפשר להפסיק לזלול? זה בדיוק זה.
>> למתכון לפנזרוטי
מקום שישי: לחמג'ון בצל של יעקב אלגרנטי
מאפה שמרים שמכינים חצי במחבת חצי בתנור, במילוי משגע של בשר כבש עם טעמים מודגשים של בצל וכמון. הכי כיף לקרוע עם הידיים ולתת ביס, רק חכו רגע שיתקרר, אנחנו יודעים שזה לא פשוט.
>> למתכון ללחמג'ון בצל
מקום חמישי: לזניית חצילים ובשר ברוטב אדום של עמית טויטו
לזניה עשירה שמשלבת את כל מה שצריך - רוטב עגבניות נהדר, תערובת בשר מתובלת כמו שצריך והכי חשוב - חצילים קלויים על הגריל. הכנתם, אכלתם, ועכשיו כל מה שבא לכם זה לנוח? יופי, סימן שהלזניה הצליחה לכם.
>> למתכון ללזניית חצילים ובשר ברוטב אדום
מקום רביעי: פסטה עם קציצות של עמית טוויטו
הכי מנה של בית, אבל כזאת שעשויה טיפ טופ: פסטה טרייה ברוטב עגבניות ופלפלים עם קציצות עוף נימוחות. בטח שמותר לאכול שתי צלחות, איזו שאלה
>> למתכון לפסטה עם קציצות
מקום שלישי: עוגת שומשום עם קרם קפה של טום אביב
כשעוגת בחושה היא טובה - היא טובה עד הסוף: לחה, רכה, עשירה בטעם - בדיוק כמו עוגת השומשום הזאת. להגיש בליווי קרם קפה עם נגיעת דבש, וללקק את האצבעות.
>> למתכון לעוגת שומשום עם קרם קפה
מקום שני: קובה סלק של סבתא דייזי - מתן חליבה
הכל תלוי ביד שמגלגלת את הקובה, תבלינים לפי העין - שמענו כבר את כל התירוצים למה לא לחלוק מתכון טוב לקובה, אבל במקרה של מתן ממאסטר שף - לא ויתרנו: המתכון המלא לקובה סלק שהפילה אפילו את רושפלד.
>> למתכון לקובה סלק של סבתא דייזי
מקום ראשון: שפתה ברנג'י - קציצות אורז וירק של דיאנה רחמני
אין כמו מתכוני הילדות עליהם גדלנו. המתכון הבא של דיאנה רחמי הוא שיר הלל למטבח הפרסי, עם קציצות אורז והמון עשבים טריים קצוצים שמתערבבים להם יחדיו לתבשיל נוסטלגי.
>> למתכון לשפתה ברנג'י
אירוע הגמר של "מאסטר שף" - 13.12, שלישי ב-21:00
"מאסטר שף": ראשון ושלישי ב-21:00, ערוץ 2, קשת