מרכיבים: 

למרק:
1 בצל
4 גזרים
2 סלקים
4 גבעולי סלרי
2 שיני שום
2 לימונים
5 כפות רסק עגבניות
100 גרם צימוקים
חופן נענע טריה

למילוי:
300 גרם בשר טחון
חצי צרור פטרוזיליה
שתי פרוסות לחם לבן
שן שום
מלח
פלפל
בהרט
כמון 

לבצק הקובה:
500 גרם סולת
כפית מלח
שתי כוסות מים 

*את המים שופכים בהדרגה

אופן ההכנה: 

1. מאדים בסיר את כל ירקות השורש לפי דרגת קושי: בצל, גזר, סלק וסלרי.

2. לאחר אידוי הירקות מוסיפים שום ורסק עגבניות. מוסיפים מים, תבלינים ולימון, ומבשלים את המרק עד לריכוך מלא של הירקות.

3. לקראת סוף הבישול מוסיפים צימוקים ונענע. 

4. להכנת המילוי: מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה. מגלגלים כדורים קטנים של הבשר מראש לקראת הכנת הכופתאות. 

5. מערבבים בקערה סולת, מלח ומים (את המים יש להוסיף בהדרגה). שימו לב: לא להיבהל מרמת הדלילות של הבצק. תנו לו לנוח ולהתייצב לפני כדרור הקובה. 

6. מרכיבים ומבשלים את הקובות: מרטיבים ידיים ולוקחים מעט מבצק הסולת. משטחים אותו על כף היד,  מניחים קציצת בשר קטנה וסוגרים את הבצק על הקציצה.

7. מניחים את הכדור שנוצר לנו בתוך המרק ומבשלים כ-20 דקות.    

אמנות הבישול היא אמנות החיים והעיסוק במקצוע מורכב מאלמנטים של מדע ואמנות. המקצוע מחייב שליטה ומיומנויות המבוססים על כללים, חוקים, נורמות, מרשמים ומפרטים שונים, ובו בזמן מאפשר ודורש יצירתיות ויכולת המצאה של מתכונים חדשים, שיפור תהליכים וחדשנות. המגמה מכשירה את התלמיד לקראת העיסוק בתחום, ומפתחת אצלו חשיבה יצירתית ורגישות להיבטים אסתטיים תוך הקניית יכולות ומיומנויות ביצוע של מתכונים שונים ולימודי גסטרונומיה. אופי הלימודים מאפשר היכרות והתנסות עם חומרי גלם שונים וטכניקות ייחודיות, ומתעמק בנושאים הכרחיים לעוסקים בתחום - מתזונה ועד כשרות ותברואה. בנוסף, המגמה מאפשרת ומסייעת לתלמידים להתנסות בעבודה במסגרת סטאז'. 

הסרטון בהשתתפות:  אורן אלון - מדריך קולנרי בתיכון מקצועי של משרד העבודה והרווחה | שי חייט - תלמיד במגמת אומנות הבישול בתיכון מקצועי של משרד העבודה והרווחה 

>> לעוד פרטים - צרו קשר

>> לעוד סרטונים