שיטה מנצחת למילוי וגלגול של עלי גפן:

1. לפני הכל, מכינים מלית טעימה של אורז: למשל – אורז עם עשבי תיבול, נענע קצוצה, מלח, פלפל, שמן זית וחמוציות. כשהמלית מוכנה מתחילים במלאכת הגלגול.

2. לעלה גפן יש צד חלק וצד מחוספס. מניחים את הצד החלק כפי מטה והמחוספס כלפי מעלה.

3. לכל עלה יש גבעול שהוא למעשה נים עבה וסיבי. החלק הזה לא טעים לאכילה וגם מפריע לגלגול, ולכן מורידים אותו בעזרת סכין קטנה.

4. מניחים מעט מהמלית במרכז העלה. מגלגלים גלגול אחד ודוחסים את המלית בעזרת האצבעות.

5. מקפלים את דופנות העלה פנימה וממשיכים לגלגול נוסף. מהדקים שוב ככל שניתן. אם יש צורך ממשיכים עד שכל העלה מגולגל, ולבסוף מניחים כשהתפר כלפי מטה.

6. מסדרים את עלי הגפן זה לצד זה (שוב, התפר פונה למטה) בסיר שרופד בעלי גפן פרוסים ופרוסות לימון – הלימון מונע את הידבקות העלים זה לזה. בין שכבה לשכבה מניחים עוד עלי גפן ולימונים. מוסיפים מים עד חצי גובה העלים, ומבשלים.

אמנות הבישול היא אמנות החיים והעיסוק במקצוע מורכב מאלמנטים של מדע ואמנות. המקצוע מחייב שליטה ומיומנויות המבוססים על כללים, חוקים, נורמות, מרשמים ומפרטים שונים, ובו בזמן מאפשר ודורש יצירתיות ויכולת המצאה למתכונים חדשים, שיפור תהליכים וחדשנות. המגמה מכשירה את התלמיד לקראת העיסוק בתחום, ומפתחת אצלו חשיבה יצירתית ורגישות להיבטים אסתטיים תוך הקניית יכולות ומיומנויות ביצוע של מתכונים שונים ולימודי גסטרונומיה. אופי הלימודים מאפשר היכרות והתנסות עם חומרי גלם שונים וטכניקות ייחודיות, ומתעמק בנושאים הכרחיים לעוסקים בתחום - מתזונה ועד כשרות ותברואה. בנוסף, המגמה מאפשרת ומסייעת לתלמידים להתנסות בעבודה במסגרת סטאז'.
 

הסרטון בהשתתפות: אורן אלון - מדריך קולינרי בתיכון מקצועי של משרד העבודה והרווחה | זאב ליידרמן - תלמיד במגמת אמנות הבישול בתיכון מקצועי של משרד העבודה והרווחה

>> לעוד פרטים - צרו קשר

>> לעוד סרטוני הדרכה