המרכיבים:
500 גרם בשר טחון רזה
4 פרוסות לחם, מושרות במים וסחוטות (נותן לקציצות אווריריות)
בצל, קצוץ
2 שיני שום, כתושות
חצי צרור כוסברה, קצוץ
חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ
כף מים

תבלינים:
מלח
פלפל גרוס
כמון
קינמון

* ניתן להוסיף גם תיבול חריף: 2 כפיות פפריקה חריפה או אריסה טוניסאית, או אפילו סחוג.

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה: הבשר, הלחם, הבצל, השום, עשבי התיבול, המים והתבלינים. לשים את התערובת בידיים - ובכך מבטיחים קציצות מאוחדות ולא מתפרקות.

2. מכינים מהתערובת קציצות שמנמנות, ומעבירים לקירור לפני הטיגון (בקירור יתייצב החלבון, מה שמבטיח קציצה שלמה, נימוחה ועסיסית). 

3. מטגנים את הקציצות במעט שמן חם במחבת טפלון חמה. כשרואים מסביב לקציצות פס לבנבן - הופכים אותן ומטגנים מהצד השני. 

אמנות הבישול היא אמנות החיים והעיסוק במקצוע מורכב מאלמנטים של מדע ואמנות. המקצוע מחייב שליטה ומיומנויות המבוססים על כללים, חוקים, נורמות, מרשמים ומפרטים שונים, ובו בזמן מאפשר ודורש יצירתיות ויכולת המצאה למתכונים חדשים, שיפור תהליכים וחדשנות. המגמה מכשירה את התלמיד לקראת העיסוק בתחום, ומפתחת אצלו חשיבה יצירתית ורגישות להיבטים אסתטיים תוך הקניית יכולות ומיומנויות ביצוע של מתכונים שונים ולימודי גסטרונומיה. אופי הלימודים מאפשר היכרות והתנסות עם חומרי גלם שונים וטכניקות ייחודיות, ומתעמק בנושאים הכרחיים לעוסקים בתחום - מתזונה ועד כשרות ותברואה. בנוסף, המגמה מאפשרת ומסייעת לתלמידים להתנסות בעבודה במסגרת סטאז'.

הסרטון בהשתתפות: אורן אלון – מדריך קולינרי בתיכון מקצועי של משרד העבודה והרווחה | מאור דרי - תלמיד במגמת אמנות הבישול בתיכון מקצועי של משרד העבודה והרווחה.

>> לעוד פרטים - צרו קשר

>> לעוד סרטוני הדרכה