רוצים להפוך חביתות כמו מקצוענים? זה הרבה יותר פשוט ממה שחושבים. הנה כמה כללים פשוטים שיעזרו לכם בדרך:
1. הקפידו על ביצים טריות. חלבון טרי הוא עשיר יותר, ולכן החביתה תהיה טובה יותר וגם נוחה יותר להקפצה.
2. ערבבו את הביצים במטרפה. המטרפה מכניסה אוויר ונותנת מרקם קליל לחביתה.
3. הקפידו שהמחבת תהיה חמה. מומלץ להשתמש במחבת טפלון או במחבת משומנת היטב.
4. הוסיפו את הביצים רק כאשר השמן חם. לאחר כמה שניות הזיזו מעט בעזרת מזלג את שולי החביתה והטו את המחבת כך שהביצים יגיעו לכולה. המטרה היא שלא יהיו נוזלים שיישפכו בזמן ההפיכה.
5. לפני ההפיכה טלטלו מעט את החביתה במחבת. כך תוודאו שהיא לא דבוקה אליה.
6. הפכו את החביתה בתנועה אחת מהירה, ובקלות.
ואיך מקפיצים ירקות?
מכינים ירקות מוקפצים בווק? גם אותם צריך לדעת להקפיץ, אבל מדובר בטכניקה שונה מעט: קודם כל - מוסיפים את הירקות כשהשמן לא מאוד חם. דבר שני, מאחר שהירקות מוקפצים ולא נהפכים, התנועה היא שונה: הזיזו את הווק מעט החוצה, ואז ובחזרה אליכם וחוזר חלילה. זה דורש מעט אימון אבל מהר מאוד תראו שאתם שולטים בתנועה! בהצלחה.
הסרטון בהשתתפות:
אורן אלון - מדריך קולנרי בתיכון מקצועי של משרד העבודה והרווחה
אליאב תומר - תלמיד במגמת אומנות הבישול בתיכון מקצועי של משרד העבודה והרווחה