מכיוון שאנחנו אוכלים גם עם העיניים, קישוט הצלחת הוא שלב חשוב, בעיקר בהגשת קינוחים - אבל לא רק. למעשה בכל מנה שמוגשת עם סירופ, רוטב או קרם - כדאי להקדיש מחשבה לצורה שבה מניחים אותו על הצלחת. הנה ארבע טכניקות ששווה לכם ללמוד.

עיפרון נייר: 

מה צריך? נייר אפייה.

מה עושים? חותכים נייר אפייה לצורת משולש. מגלגלים את המשולש לצורת קונוס, הדוק ככל שניתן (לא מבינים? הציצו בסרטון). את השארית הבולטת מקפלים פנימה כדי לקבע את הקונוס כך שלא ייפתח. בעזרת כף ממלאים את הקונוס ברוטב הרצוי. מקפלים את הפתח לסגירה - ויש לכם עיפרון נייר, איתו תוכלו לצייר על הצלחת בקלות. 

מברשת: 

מה צריך? מברשת פשוטה.

מה עושים? פשוט טובלים את המברשת בקרם או ברוטב, ומורחים על הצלחת - בדרך כלל פסים עבים וספורים יספיקו. 

מריחה: 

מה צריך? כף מרק רגילה.

מה עושים? לוקחים כמות מהרוטב או הקרם ומניחים בזהירות על הצלחת. בעזרת גב הכף ובתנועה אחת, מהירה ויציבה - מורחים את הקרם על הצלחת. מתאים גם לפירה ולקרמים שמלווים מנות, לא רק לקינוחים. 

כף ציור: 

מה צריך? כפית ציור מקצועית או כף רגילה.

מה עושים? כשעובדים עם כפית ציור מקצועית פשוט ממלאים אותה בסירופ או ברוטב ומתחילים לצייר על הצלחת. אם אתם רוצים להגיע לאפקט דומה עם כף רגילה - מלאו את הכף בסירופ (לא עד הסוף) ואז הניחו את הכף כשהיא מוטה מעט על צדה. משכו אותה בזהירו וצרו את הצורה שתרצו. ככל שהכף תהיה בזווית מאונכת יותר לצלחת - הקו ייצא דק יותר. 

הסרטון בהשתתפות אורן אלון, מדריך קולינרי בתיכון מקצועי של משרד העבודה והרווחה, ודניאל ברוך - תלמיד במגמת אמנות הבישול בתיכון מקצועי של משרד העבודה והרווחה.

אמנות הבישול היא אמנות החיים והעיסוק במקצוע מורכב מאלמנטים של מדע ואמנות. המקצוע מחייב שליטה ומיומנויות המבוססים על כללים, חוקים, נורמות, מרשמים ומפרטים שונים, ובו בזמן מאפשר ודורש יצירתיות ויכולת המצאה למתכונים חדשים, שיפור תהליכים וחדשנות. המגמה מכשירה את התלמיד לקראת העיסוק בתחום, ומפתחת אצלו חשיבה יצירתית ורגישות להיבטים אסתטיים תוך הקניית יכולות ומיומנויות ביצוע של מתכונים שונים ולימודי גסטרונומיה. אופי הלימודים מאפשר היכרות והתנסות עם חומרי גלם שונים וטכניקות ייחודיות, ומתעמק בנושאים הכרחיים לעוסקים בתחום - מתזונה ועד כשרות ותברואה. בנוסף, המגמה מאפשרת ומסייעת לתלמידים להתנסות בעבודה במסגרת סטאז'.

>> לעוד פרטים - צרו קשר

 >> לעוד סרטונים