1. מרדדים בצק עלים שמרים ומקמחים מעט. שומרים עד כמה שניתן על צורה אחידה לכל אורך היריעה.
2. חותכים את המלבן למשולשים - מתחילים בפינה אחת וחותכים משולשים מצד לצד. עורמים את המשולשים בצד (מכיון שהבצק מקומח המשולשים לא יידבקו זה לזה).
3. מגלגלים: מתחילים מהבסיס של המשולש ומגלגלים עד הקצה. אפשר לעקם לצורת סהר.
4. מילויים: אם רוצים - אפשר להוסיף מילוי לקרואסון. מסדרים שורה אחידה של המילוי - שברי שוקולד או כל מה שאוהבים - סמוך לבסיס המשולש, ומגלגלים.
5. מסדרים את הקרואסונים המוכנים בתבנית עם ניר אפייה, ומורחים אותם בביצה (הביצה מעניקה להם את הצבע המבריק הזהוב). נזהרים לא למרוח כמות גדולה מדי של ביצה, כדי לא להפריע לבצק לתפוח.
6. משאירים את הקרואסונים לתפוח מעט, ואז - לתנור.
הסרטון בהשתתפות: אורן אלון - מדריך קולינרי בתיכון מקצועי של משרד העבודה והרווחה | מורן קולטקר - תלמידה במגמת אמנות הבישול בתיכון מקצועי של משרד העבודה והרווחה