1. מניחים את הדג על צדו. מוצאים בעזרת הסכין את האדרה בחלק העליון של הדג. אחרי שזיהינו את מיקומה - חורצים עם הסכין בזהירות מעל האדרה וכמה שיותר צמוד אליה. נוצר "פנס" קטן שדרכו אפשר לראות את העצמות.
2. נכנסים עם הסכין ויוצרים חתך לכל אורך הדג, עד לקצה. אמורים לשמוע את נקישתה של הסכין בעצמות של הדג.
3. מכניסים את הסכין בקצה הדג וחותכים לכיוון הראש (עדיין לא מפרידים את הנתח מגוף הדג). הופכים את הדג לצד השני וחוזרים על כל הפעולות.
4. רק אז מפרידים כל חלק מהראש, ומניחים כך שהעור פונה כלפי משטח העבודה. מנקים ומפרידים את החלק הפנימי של בטן הדג מהפילה - חותכים אותו ונזהרים שלא לבזבז חלקים טובים של הדג.
הסרטון בהשתתפות:
אורן אלון - מדריך קולינרי בתיכון מקצועי של משרד העבודה והרווחה
דניאל ברוך - תלמיד במגמת אמנות הבישול בתיכון מקצועי של משרד העבודה והרווחה
אמנות הבישול היא אמנות החיים והעיסוק במקצוע מורכב מאלמנטים של מדע ואמנות. המקצוע מחייב שליטה ומיומנויות המבוססים על כללים, חוקים, נורמות, מרשמים ומפרטים שונים, ובו בזמן מאפשר ודורש יצירתיות ויכולת המצאה של מתכונים חדשים, שיפור תהליכים וחדשנות. המגמה מכשירה את התלמיד לקראת העיסוק בתחום, ומפתחת אצלו חשיבה יצירתית ורגישות להיבטים אסתטיים תוך הקניית יכולות ומיומנויות ביצוע של מתכונים שונים ולימודי גסטרונומיה. אופי הלימודים מאפשר היכרות והתנסות עם חומרי גלם שונים וטכניקות ייחודיות, ומתעמק בנושאים הכרחיים לעוסקים בתחום - מתזונה ועד כשרות ותברואה. בנוסף, המגמה מאפשרת ומסייעת לתלמידים להתנסות בעבודה במסגרת סטאז'.