אחרי שתפס את מקומו בנבחרת של "מאסטר שף" (ראשון ושלישי ב-21:00), מתן חליבה הגיע להתארח בתכנית הרדיו של ירון אשבל ברדיוס 100FM ואפילו פינק במתכון משלו למנה משודרגת של בקלאווה עם בשר. הכינו את הסירים, עקבו אחרי ההוראות ושיהיה בתיאבון.
מה צריך?
לבקלאווה:
- 300 גרם בשר אנטריקוט טחון (גם בשר טחון רגיל יעבוד)
- 300 גרם בצל לבן
- 50 גרם צימוקים
- 50 גרם תאנים מיובשות
- 150 גרם דלעת
- 50 גרם פיסטוקים קצוצים
- 50 גרם בוטנים קצוצים
- תערובת של 50 גרם פיסטוקים ו-50 גרם בוטנים קצוצים דק עם 20 גרם סוכר, כדי לשים בדפי פילו
- ביצה
- בהרט
- הל
- סוכר
- שמן זית
- מלח גס
- קינמון
- דפי פילו
לקרם קוקוס:
- קרם קוקוס
- מלח
- פלפל
לפרלינים:
- 300 גרם סוכר
- 100 גרם מים
- 150 גרם פיסטוקים קלויים קלופים
איך מכינים?
מילוי הבקלאווה:
- חותכים דלעת לקוביות, שמים בתבנית אפיה ואופים בתנור בחום של 180 מעלות על מלח גס, למשך 20 דק' או עד התרככות.
- לוקחים את הבצל ומאדים אותו בסיר על אש גבוהה ללא שמן, עד שהוא מגיר את הנוזלים שלו.
- מניחים את הבצל להתקרר ובאותה המחבת מוסיפים שמן זית ואת הבשר הטחון.
- מקפיצים את הבשר כ-5 דקות ולאחר מכן מוסיפים אליו את הדלעת החתוכה לקוביות קטנות.
- קוצצים צימוקים ותאנים, פיסטוקים קצוצים, בוטנים קצוצים ומוסיפים לתערובת הבשר.
- מתבלים עם קינמון, בהרט, מעט הל, מלח ופלפל לפי הטעם. את התערובת מבשלים עד שהבשר מוכן, מקררים ומכניסים לשקית זילוף.
קרם הקוקוס:
- בינתיים ניגשים להכנת רוטב הקוקוס. מבשלים קרם קוקוס עם 3 כפות סוכר ומלח גס לפי הטעם. השילוב של הסוכר והמלח יחד עם קרם הקוקוס, יוצר רוטב שאי אפשר לעמוד בפניו.
הרכבת הבקלאווה:
- את דפי הפילו מושחים בשמן קנולה, מפזרים תערובת של פיסטוקים ובוטנים קלויים וקצוצים עם מעט סוכר דק על הדף. חשוב לשים לב לא לפזר יותר מדי סוכר. מעל מניחים עוד דף פילו ושוב מושחים בשמן ומפזרים קצת מהתערובת פיסטוקים ובוטנים.
- חותכים את הדף ל-4 ריבועים ומזלפים לרוחב פס של מילוי בשרי. מגלגלים כך שסוף הדף נמצא בחלק התחתון ומברישים בביצה.
- אופים 20 דקות בטמפ' של 180 מעלות בתנור.
הפרלינים:
- מפזרים פיסטוקים ועליהם סוכר וקולים בתנור כ-30 דקות.
- ממיסים 200 גרם סוכר עם 100 גרם מים על הגז ונותנים לזה להתבשל עד שזה הופך לקרמל.
- שופכים את התערובת על הפיסטוקים עם מעט מלח גס ואז טוחנים בבלנדר בפולסים גסים.
- להגשה, חותכים את הבקלוואה באמצע, שמים בצד קרם קוקוס שלא ירטיב את הבקלוואה ומפזרים את הפרלינים.
אפשר להגיש גם עם סלט מרענן של של שומר, תפוחים, קולורבי ונענע חתוכים לרצועות דקות עם וינגרט.