בזמן ששלב הדו- קרב של "מאסטר שף" בעיצומו (ראשון ושלישי ב-21:00), ובו נגלה מי ייכנס לנבחרת, גל אופיר-קופף עצרה הכל והגיעה להתראיין בתכנית הרדיו של ירון אשבל ברדיוס 100FM. במהלך התכנית גל פינקה אותנו במתכון מרגיע שמתאים בול לחורף - כדורי בשר ברוטב יין וגבניות שרי עם קוסקוס ביתי. הכינו את הסירים, עקבו אחרי ההוראות ושיהיה בתיאבון.
מה צריך?
לקציצות:
- ק״ג בשר טחון טרי
- 1 בצל מוזהב במחבת עם כף שמן
- 3 שיני שום (אפשר גם פחות)
- חופן פטרוזיליה קצוץ דק
- ביצה
- פרוסת לחם רטובה או 3 כפות פירורי לחם
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- תבלין פרובנס (לא חובה)
לרוטב:
- 1 בצל
- 1 שן שום
- 10 עגבניות שרי תמר
- 10 עגבניות שרי שוקולד
- 1/2 כוס יין אדום
- שמן זית
- 2 כפות רכז עגבניות
- כוס וחצי ציר בקר (אפשר גם מים)
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- קמצוץ סוכר כדי לאזן את החמיצות של העגבניות
איך מכינים?
- מערבבים היטב את המצרכים לקציצות עד לקבלת עיסה אחידה ומקררים במקרר במשך חצי שעה.
- בסיר רחב מחממים שמן זית ומזהיבים קלות את הבצל והשום.
- חוצים את עגבניות השרי ומוסיפים לסיר.
- מתבלים במלח ופלפל.
- מוסיפים את היין ומצמצמים.
- מוסיפים את רכז העגבניות והציר ומביאים לרתיחה.
- קורצים עיגולים מעיסת הבשר ומוסיפים לסיר.
- מבשלים כ-45 דקות על אש קטנה.
- מתקנים את התיבול אם יש צורך ומכבים את האש.
בתיאבון!
"מאסטר שף" - ראשון ושלישי ב-21:00 בקשת, ערוץ 2