לירון אסולין, המורה מכרכור, הגיעה להתארח בתכנית הרדיו של ירון אשבל ברדיוס 100FM ונתנה שיעור בתולדות תבשיל חלקי הפנים. אנחנו סיכמנו את החומר והבאנו אותו כדי שתוכלו להעתיק. כל מה שנשאר לכם לעשות זה ללמוד, לשנן ושיהיה בתיאבון.

מה צריך?

  • 3 אונות של מוח
  • 300 גרם שקדי עגל לבישול
  • 5 עלי מנגולד
  • כוס גרגירי חומוס (מושרים למשך הלילה)
  • 1 פלפל חריף פרוס לפרוסות דקות
  • 2 גבעולי סלרי כולל העלים קצוצים
  • שורש פטרוזליה חתוך
  • 4 שיני שום חתוכות
  • לימון כבוש לא כולל הקליפה או שני לימונים ננסיים
  • לימון
  • חופן פטרוזליה
  • מלח, פלפל, כמון, פפריקה 

 

לירון אסולין
לירון אסולין

איך מכינים?

מבשלים את החומוס במים רותחים עד לריכוך (כ-45 דקות).

הכנת חלקי הפנים: 

  1. מרתיחים את האונות למשך 10 דקות.
  2. מעבירים למי קרח לעוד כ-3 דקות לשם הפסקת הבישול.
  3. מנקים את המוח מהקרום ופורסים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ.
  4. מנקים את שקדי העגל, מקלפים מהקרום וחותכים לקוביות בינוניות.

התבשיל:

  1. מאדים בשמן זית את השום, הפלפל, שורש הפטרוזליה והסלרי.
  2. מוסיפים את התבלינים לפי הטעם.
  3. מוסיפים ליטר מים, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים כ-10 דקות.
  4. מוסיפים את הלימון הכבוש ואת גרגירי החומוס ומבשלים כעוד 10 דקות. 

חלקי הפנים:

  1. טובלים את פרוסות המוח בקמח ומטגנים קלות בשמן זית עד הזהבה ופריכות המוח ומעבירים לתבשיל.
  2. מקפיצים את חתיכות שקדי העגל במחבת חמה עם שמן זית ופלפל שחור גרוס עד הזהבה ומוסיפים לתבשיל.
  3. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
  4. ממשיכים בבישול עוד כ-20 דקות.
  5. מוסיפים את עלי המנגולד הקצוצים, ומבשלים עוד 10 דקות לערך, עד אשר הרוטב מצטמצם ונהיה סמיך.

מגישים לצד לימון, ומפזרים מעל פטרוזליה טרייה. שיהיה בתיאבון

>>לעמוד המתמודד של לירון אסולין

 "מאסטר שף": ראשון ושלישי ב-21:00, ערוץ 2, קשת