בליני אפונהבליני אפונה אוורירי, דק ועדין עם שקדי עגל ומח עצם שנאפים ברוטב עשיר של יין וג'ינג'ר. מנה חגיגית ומרשימה, מפוצצת טעמים, והכי חשוב - אחת כזאת שגם אתם יכולים להכין
יהונתן ביטון
| מאסטר שף
| פורסם 06/12/16 12:27
צילום: אפיק גבאי, מאסטר שף
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מרתיחים בסיר מים עם שום וכוסברה. כשרותח מוסיפים את שקדי העגל ומבשלים ברתיחה עדינה כ-20 דקות. 2 ממיסים במחבת את הסוכר עם יין לבן, מלח, פלפל וג'ינג'ר. מביאים את התערובת לרתיחה ומבשלים עד לצמצום קל. 3 מסדרים בתבנית את מח העצם ושקדי העגל המבושלים, ושופכים עליהם את תערובת הסוכר והיין. 4 מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות ל-10 דקות, מנמיכים את החום ל-180 וצולים רבע שעה נוספת. 5 טוחנים את האפונה טחינה דקה במעבד מזון ומעבירים במסננת דקה מאוד. מעבירים לבלנדר ומערבבים עם קמח, מעט מלח ופלפל, סוכר וחלמונים. 6 את החלבונים שנשארו מקציפים ידנית לקצף לבן וסמיך, ומוסיפים לבלנדר. 7 מחממים מחבת עם שמן ומניחים בתוכה רינג בקוטר 7-8 ס"מ. יוצקים פנימה מהתערובת ומטגנים כמו פנקייק. הופכים ומטגנים עד הזהבה גם מהצד השני. 8 מסדרים בצלחת את הבליני ועליו מעט משקדי העגל. מניחים בצד מח עצם ומזלפים מרוטב היין. מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים >> בן הזוג של יהונתן למשימה היה שף דודו ביטון. הנה המתכון שלו |