המרכיבים:
גליל בצק עלים, שהופשר לילה במקרר
חצי קופסה גבינת פטה
מוצרלה מגוררת
חצי קופסה גבינת שמנת 30%
חצי שן שום, כתושה (בחצי השני נשתמש להגשה)
ביצה טרופה
שומשום שחור ושומשום לבן
להגשה:
חציל
2 עגבניות
פלפל חריף
חצי שן שום, כתושה
מעט מיץ לימון
זילוף שמן זית
מלח
טחינה ביתית סמיכה, מתובלת בשום, מלח ולימון
2 ביצים קשות גודל M
זיתים
3 כפות יוגורט
כף חרדל דיז'ון
מעט גרידת לימון
מעט דבש
אופן ההכנה:
1. מערבבים-מועכים את הגבינות עם השום עד לקבלת מחית חלקה.
2. פותחים את בצק העלים וחותכים לריבוע. ממלאים בתערובת הגבינות וסוגרים למשולש (מתקבל בורקס גדול). מהדקים את השוליים היטב, כדי שלא ייפתח באפייה.
3. מורחים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים ב-180 מעלות כ-25 דקות.
4. מכניסים את החציל השלם לתנור וצולים עד שהוא מתרכך. מוציאים את הפנים של החציל ומסננים.
5. מגרדים את העגבניות בפומפייה וקוצצים פלפל ירוק חריף דק דק, לרמת ממרח.
6. הגשה: מוסיפים לחציל המעוך חצי שן שום כתושה, מעט לימון, שמן זית ומלח. מערבבים. מניחים ליד את העגבנייה המגוררת עם מעט מלח, את הפלפלים הקצוצים והטחינה. חותכים את הביצים הקשות לפלחים, מניחים את הזיתים בערימה ומערבבים למטבל את היוגורט, חרדל הדיז'ון, גרידת הלימון, מעט מלח ומעט דבש.