את קציצות הירק האלה אנחנו מכירים שנים, ושמחים לחטוף אותן מהצלחת או בפיתה בכל שעה ביום - אבל אין ספק שלפתוח איתן את הבוקר זו ההמלצה שלנו. אז איך מכינים את העיג'ה של סופי? 

עיג'ה

מרכיבים:
תפוח אדמה אדום
מלח
צרור פטרוזיליה, קצוץ
בצל ירוק, קצוץ
בצל אדום בינוני, קצוץ
פלפל שחור
ביצה או שתיים
כף קמח תופח
שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. מקלפים את תפוח האדמה ומגרדים על פומפייה. 

2. שמים בקערה עם קצת מלח, ולאחר 10 דקות סוחטים היטב.  

3. מחזירים את תפוח האדמה המגורר לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים. 

4. בעזרת כף יוצרים לביבות, ומטגנים בשמן לא עמוק כמה דקות מכל צד, עד שהקציצות מזהיבות.

סלט טאבולה

מרכיבים:
כוס בורגול
2 עגבניות, קצוצות דק
פטרוזיליה, קצוצה
בצל ירוק, קצוץ
בצל אדום, קצוץ
נענע, קצוצה
מיץ לימון
מלח
שמן זית

אופן ההכנה:

1. משרים את הבורגול ולאחר כ-15 דקות סוחטים אותו היטב.

2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. מגישים עם טחינה.

>> רוצים לזכות בארוחת בוקר מתנה למשך שנה?