לחם פראנה
מרכיבים:
1 קילו קמח
חצי כוס שמן זית
2 כפות שמרים יבשים
3 כוסות מים
2 כפות סוכר
1 כף מלח
ביצה M
אופן ההכנה:
1. מערבבים את המרכיבים לבתק ומתפיחים שעה. מורידים נפח ומתפיחים עוד חצי שעה.
2. מכינים פיתות ונותנים להן לתפוח בצורתן עוד כרבע שעה.
3. אופים בתנור גחלים (או בסיר גריל חשמלי) מספר דקות.
לביבות מנגולד
מרכיבים:
חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ
שמיר (למי שאוהב), קצוץ
חבילה של עלי מנגולד, קצוצים וחלוטים (גם החלק הלבן וגם הירוק)
מלח
פלפל שחור
2 ביצים
3 כפות פירורי לחם
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל המרכיבים,
2. מחממים שמן במחבת, מעבירים את הבלילה למחבת בעזרת כף, לביבות-לביבות, ומטגנים כמה דקות מכל צד.
ביצים עלומות
מרכיבים:
סיר מים
כף חומץ
2 ביצים
אופן ההכנה:
1. מרתיחים סיר עם מים וכף חומץ. כשהמים רותחים יוצרים מערבולת בעזרת כף ושוברים לתוכה את הביצה. כאשר החלבון מתייצב סביב הביצה - מוציאים בזהירות.
רוטב הולנדייז
מרכיבים:
15 מ"ל חומץ בן יין לבן
מלח
3 כדורי פלפל אנגלי
עלה דפנה
10 מ"ל מיץ תפוזים
2 חלמוני ביצה M
100 גרם חמאה
5 גרם מיץ לימון
כף אריסה - למי שאוהב
אופן ההכנה:
1. במחבת מחממים את החומץ בן יין לבן עם המלח, הפלפל ועלה הדפנה, עד שמצטצמם - בערך 3 דקות ברתיחה.
2. מורידים מהאש ומוסיפים מיץ תפוזים. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים.
3. מניחים על בן מארי ומוסיפים את התערובת של החומץ ומיץ התפוזים תוך כדי טריפה עד שמתקבלת בלילה תפוחה. מוסיפים חמאה רכה לאט, כל פעם קובייה. לבסוף מוסיפים מיץ לימון. מערבבים עד שמקבלים מרקם חלק.
4. מי שאוהב יכול לתבל עם כף אריסה.