מרכיבים:
לבצק:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים
כף מלח
4 כפות סוכר
3 כפות שמן
2 כוסות מים
לפיתה הראשונה:
זעתר
שמן זית
לפיתה השנייה:
חצילים
גבינת פטה
לפיתה השלישית:
פלפל אדום שלם
לרוטב:
פלפלים בכל הצבעים, חתוכים לרצועות
4 שיני שום
כף וחצי אורגנו
כפית מלח
קורט פלפל
קורט סוכר
לסלט:
חופן בוטנים
חופן קשיו
חופן שקדים קלופים
5 גבעולי בצל ירוק
צרור כוסברה
צרור פטרוזליה (ללא הגבעולים)
3 גבעולי סלרי
שלשת רבעי כפית מלח
קורט פלפל שחור
3 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
עגבנייה
אופן ההכנה:
1. לשים היטב ביחד את כל המרכיבים לבצק, ונותנים לו לנוח שעה.
2. בינתיים עושים את ההכנות: צולים על הגז פלפל, מטגנים את החצילים ומכינים רוטב פלפלים.
3. כשהבצק תפח מכינים ממנו כדורי פיתה ונותנים להם לנוח רבע שעה-עשרים דקות. פותחים את הבצק לפיתות ומניחים את התוספות השונות. נותנים לנוח עם התוספות עוד כ-10 דקות, ומעבירים לתנור.
4. הסלט: קולים את הבוטנים, הקשיו והשקדים. קוצצים את כל הירוקים, מערבבים ומתבלים במלח, פלפל, שמן זית ולימון. מוסיפים את השקדים והאגוזים הקלויים ומערבבים. סוחטים את העגבנייה על הסלט.