אנשים שאוהבים אוכל – ובשנים האחרונות, אפשר לומר בוודאות שמספרם בישראל הולך ועולה – מסתובבים בכיס עם רשימה דמיונית של מנות שהם חייבים לטעום, בארץ או בחו"ל. כדי לעשות קצת סדר ברשימת החשקים שלכם, הלכנו לשאול לפני הכל את המאסטרים על הבחירות שלהם כי בכל זאת, צריך להתחיל מאיפשהו.
אייל שני: "רגע נהדר למות בו"
לפני כשנה וחצי, פתח שף אייל שני סניף ראשון לאימפריית הפיתות "מזנון" בעיר פריז. לכן לא מפתיע שהמנה אליה הוא משתוקק נמצאת גם היא בעיר האורות. "המנה מוגשת במסעדת קספיה שנמצאת בפלס מדלן בפריז. זה המקום שמוכרים בו את הקוויאר הכי טוב בעולם. יש להם מנה של שני בִליני ענקיים כאלה, שנראים כמו קרפים ועושים אותם על המקום מקמח כוסמת", הוא עוצם את העיניים ומספר בעונג, "באים אליך לצלחת, מניחים לך בליני אחד, שמים עליו קרם פרש ועליו שמים סלמון בר, פרוס דק-דק, עליו מניחים את הבליני השני, גם הוא מרוח בקרם פרש". כהרגלו, שני לא נמנע מתיאורים ציוריים של אכילת המנה עצמה: "לוקחים את הסכין והמזלג ואוכלים, והקרם פרש נמס על הדג ונספג בבליני. כשזה מוגש יחד עם הוודקה שהם מייצרים במקום, אין מנה נפלאה מזו", הוא מתאר בערגה ומסכם בהערה מורבידית : "אם את רוצה למות - זה רגע נהדר למות בו".
(מתוך: עמוד האינסטגרם של מסעדת "קספיה")
יונתן רושפלד: "מהדברים המדהימים שאכלתי"
לעומת שני הנחרץ, יונתן רושפלד מסרב להתייחב למנה נהדרת אחת. "יש כמה, אין הכי טובה, אין דבר כזה", הוא פוסק. השף, שמרבה להסתובב בעולם ואף הוציא בעבר ספר בישול העוסק אך ורק בקולניריה של האי לסבוס היווני, בחר כדוגמה למנה נפלאה באחת המגיעה דווקא מספרד. "מדובר אורז עם לנגוסטיני במסעדת אופאצו שבמדריד", הוא מספר. "זו מסעדת דגים מאוד ותיקה. האורז לנגוסטיני שלהם הוא אחד הדברים הכי מדהימים שיצא לי לאכול".
(מתוך: אתר האינטרנט של מסעדת "אופאצו")
מה איתכם? אילו מנות מדהימות יצא לכם לטעום מסביב לעולם? כתבו לנו ל: info@mako.co.il
עוד ב"מאסטר שף":
- כל המתכונים מפרק פתיחת העונה של מאסטר שף
- מיכל אפשטיין: "זה לא נורמלי שב-2015 צריך לנסוע לחו"ל כדי להתחתן"
- חוצה צלחות: שוודיה בטירוף על "מאסטר שף" ישראל
"מאסטר שף", ראשון ושלישי ב-21:00