מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

מדור האוכל של מאקו מביא ידע קולינרי מעשי שנבנה משנים של ניסיון, ניסוי וטעייה במטבח. המתכונים והטיפים נכתבים ונבדקים על ידי עורכי אוכל ואנשי מקצוע, מתוך היכרות עמוקה עם חומרי גלם, טכניקות בישול והמטבח הישראלי. זהו מקור שמחבר בין מקצוענות קולינרית לבישול יומיומי אמין ונגיש.

mako
פרסומת

שופטי מאסטר שף ממליצים: המנות הטובות בעולם

הם טועמים במהלך העונה עשרות מנות, חלקן טובות יותר וחלקן פחות, אבל למרות כל השפע הזה, שופטי מאסטר שף אייל שני ויונתן רושפלד חולמים כמה מנות חלומיות במיוחד, אותן טעמו ולא שכחו במהלך שיטוטיהם בעולם. אז באיזה מנות מדובר? רמז – סיר חריימה לא תמצאו פה

מיה אבידן
ולירון שליש
מאסטר שף
פורסם:
יונתן רושפלד, מאסטר שף עונה 5
מה המנות הכי טובות ששופטי מאסטר שף אכלו אי פעם?|צילום: דניאל בראון
הקישור הועתק
יונתן רושפלד, מאסטר שף עונה 5
"אחד הדברים הכי מדהימים שיצא לי לאכול". יונתן רושפלד|צילום: דניאל בראון

אייל שני: "רגע נהדר למות בו"

לפני כשנה וחצי, פתח שף אייל שני סניף ראשון לאימפריית הפיתות "מזנון" בעיר פריז. לכן לא מפתיע שהמנה אליה הוא משתוקק נמצאת גם היא בעיר האורות. "המנה מוגשת במסעדתקספיהשנמצאת בפלס מדלן בפריז. זה המקום שמוכרים בו את הקוויאר הכי טוב בעולם. יש להם מנה של שני בִליני ענקיים כאלה, שנראים כמו קרפים ועושים אותם על המקום מקמח כוסמת", הוא עוצם את העיניים ומספר בעונג, "באים אליך לצלחת, מניחים לך בליני אחד, שמים עליו קרם פרש ועליו שמים סלמון בר, פרוס דק-דק, עליו מניחים את הבליני השני, גם הוא מרוח בקרם פרש". כהרגלו, שני לא נמנע מתיאורים ציוריים של אכילת המנה עצמה: "לוקחים את הסכין והמזלג ואוכלים, והקרם פרש נמס על הדג ונספג בבליני. כשזה מוגש יחד עם הוודקה שהם מייצרים במקום, אין מנה נפלאה מזו", הוא מתאר בערגה ומסכם בהערה מורבידית : "אם את רוצה למות - זה רגע נהדר למות בו".

(מתוך: עמוד האינסטגרם של מסעדת "קספיה")

יונתן רושפלד: "מהדברים המדהימים שאכלתי"

לעומת שני הנחרץ, יונתן רושפלד מסרב להתייחב למנה נהדרת אחת. "יש כמה, אין הכי טובה, אין דבר כזה", הוא פוסק. השף, שמרבה להסתובב בעולם ואף הוציא בעבר ספר בישול העוסק אך ורק בקולניריה של האי לסבוס היווני, בחר כדוגמה למנה נפלאה באחת המגיעה דווקא מספרד. "מדובר אורז עם לנגוסטיני במסעדתאופאצושבמדריד", הוא מספר. "זו מסעדת דגים מאוד ותיקה. האורז לנגוסטיני שלהם הוא אחד הדברים הכי מדהימים שיצא לי לאכול".

(מתוך: אתר האינטרנט של מסעדת "אופאצו")

מה איתכם? אילו מנות מדהימות יצא לכם לטעום מסביב לעולם? כתבו לנו ל: info@mako.co.il

עוד ב"מאסטר שף":

"מאסטר שף", ראשון ושלישי ב-21:00

מצאתם טעות לשון?