כמעט לכל אחד מאיתנו יש מנה שהוא אכל אצל חברים, משפחה או במסעדה נחשבת שהוא חולם עליה ברגעי רעב. עם פתיחת העונה של "מאסטר שף" אספנו ממתמודדי התכנית לאורך השונים את המנות הכי טובות שהם אכלו אי פעם. את הכישרון שלהם הם כבר הוכיחו, אבל גם הם אוהבים להתרפק על מנות שהיו כל כך טובות עד שהפכו לזיכרון בלתי נשכח. לגזור ולשמור לפעם הבאה שאתם באזור.
נוף עתמאנה אסמעיל: "אני מכורה"
זוכת העונה הרביעית שלא נחה לרגע מאז הזכייה, חולמת בזמנה הפנוי על מנה אליה היא חוזרת שוב ושוב ונמצאת אצל שכנתנו במזרח, ירדן. "יש מסעדה בעמאן בשם מטאעם אל כוברה. זו מנה שאני מכורה אליה לגמרי ותמיד כשאני נוסעת לשם אני אוכלת אותה".
למנה שהיא למעשה קינוח, קוראים "אום עלי". נוף מגדירה את המנה כ"פודינג לחם ערבי": "זהו בצק אפוי מראש עם אגוזי לוז ומלך, פקאנים, שקדים וצימוקים ואת כל אלה מטביעים בתוך תערובת של חלב, שמנת וחמאה, כמעט ולא רואים את הלחם. מכניסים לטאבון עד לקבלת קרם שנשרף מלמעלה. השמנת שמשתמשים בה היא הרבה יותר מרוכזת מזאת שמשתמשים בה בארץ ומזכירה במרקמה קרם פרש". את המנה, טעמה לראשונה לפני שמונה שנים. "בשביל הקינוח אני תמיד מגיעה למקום הספציפי הזה. זה קינוח מצרי במקור ויש בחור מצרי שמכין אותה במסעדה".
תוכלו לטעום במטאעם אל כוברה, הכיכר השביעית, עמאן, ירדן.
עמנואל רוזנצוייג: פראג פינת ישראל
זוכה המקום השלישי בעונה השנייה של "מאסטר שף", בוחר לפרגן למנה חו"לית – אבל עם קשר ישראלי הדוק: "בפראג שבצ'כיה, תמצאו את מסעדה 'סה סה זו', מסעדת פיוז'ן אסייתית, ששייכת לשחף שבתאי שהוא שף ישראלי".
מתוך אתר המסעדה.
במסעדה, המחברת בין המטבחים האסייתיים ומתמקדת בעיקר באוכל וייאטנמי, מסתתרת המנה שעושה לטייס השליו פרפרים בבטן. "אחת המנות הנפלאות שאכלתי שם נקראת 'קריספי רול סה סה'. זו אחת ממנות הדגל של המסעדה והיא כוללת זיווג של סלמון וטונה במשרה מיוחד של המקום והוא זה שעושה את המנה כל כך מיוחדת. זה מגיע בתוך אצות וטמפורה ומוגש עם רוטב וואסבי ושומשום שחור. זו מנה נפלאה, אין לי מילה אחרת. מרקם וטעמים מושלמים".
תוכלו לטעום ב"סה סה זו", פראג, צ'כיה.
תום פרנץ: טעמים בלתי נשכחים
למרות שהפך את ישראל למקום מושבו כבר לפני כמה וכמה שנים, פרנץ, זוכה עונה שלוש, מתרפק על מסעדה אליה היה מגיע עם הוריו. "'זנזיבר' היא מסעדה מאוד מפורסמת באי סילט. זהו אי קסום וציורי, בצפון-צפון גרמניה על גבול דנמרק. סבא שלי התחיל לנפוש שם כבר בשנות ה-50 וההורים שלי המשיכו את המסורת.
"עד 1982, הייתה זנזיבר מזנון שמכרו בו נקניקיות וצ'יפס, אבל אז המקום נשרף לחלוטין והשף החליט לפתוח במקומו מקום מרווח יותר. כיום, המסעדה בעלת למעלה מ-400 מקומות ישיבה, מחזיקה במרתף יין יוקרתי ונחשבת לאחת המסעדות הטובות בגרמניה". במסעדה תמצאו עדיין שאריות מהמטבח המקורי עם נקניקיות ברוטב קארי (קארי וורסט) וצ'יפס, אך לצדן תמצאו תפריט גורמה ויין משובח במאות יורו.
"כיום כמובן שמטעמי כשרות אני כבר לא מגיע", מספר פרנץ, "אבל זכיתי לאכול שם מספר פעמים והטעמים בלתי נשכחים. יש להם מנה מאוד מיוחדת של דג שלם שמוגש לשני סועדים ומעלה. המלצר המיומן מגיע עם עגלה מיוחדת ובה תבנית הדג שנאפה בציר יין ומפלט אותו במקום לעיניך. התוצרת של המקום כל כך טרייה כי מדובר בדגים שנמשו לפני מספר שעות מהים והטעם פשוט חלומי שקשה להסביר במילים. המנה מוגשת עם תפוחי אדמה מבושלים בשמנת ועם רוטב חרדל עדין. כמובן שכולם מתענגים שם על דגים ומאכלי ים המשובחים ביותר שאפשר להשיג בגרמניה. ויש גם מנות בשר מעולות וקינוחים זהו באמת מקום קסום במיוחד שאני לא יכול לשכוח".
תוכלו לטעום ב"זנזיבר", האי סילט, גרמניה.
שי ברנדס: ניצל הזדמנות וזכה
ברנדס, המודח השביעי בעונה שלוש, בחר להמליץ על המנה המרוחקת ביותר עד כה: "מסעדת 'נובו' בניו יורק נבחרה ב-1996 כמסעדה הטובה בעולם. זו מסעדה יפנית מדהימה שבעבר היה צריך להזמין אליה מקום חודשים מראש. הייתה לה מסעדה אחות קטנה, 'נובו נקסט דור' שמה, נכנסתי לשאול אם יש מקום ואז אמרו לי שיש במקרה מקום אצל האחות הגדולה - לא מוותרים על הזדמנות כזו". לשמחתו של ברנדס, נובו בהחלט הצדיקה את המוניטין שלה: "אכלתי שם טעימות סושי מהשף מאסטר, וזה היה בעיניי הסושי הטוב ביותר אי פעם, כלום לא התקרב אליו מאז".
תוכלו לטעום ב"נובו נקסט דור", ניו יורק.