הן שולטות במטבח ובכל מה שקורה בו ביד רמה, ויודעות לרקוח מנות שגורמות לאנשים לפיק ברכיים - אבל זה לא מונע מהצד הנשי של נבחרת "מאסטר שף" החדשה להתפעל כשאחרים מצליחים לעשות להן את אותו הדבר בדיוק. ביקשנו מהן להיזכר במנות יוצאות דופן שבמסעדות ברחבי הגלובוס ולא ישכחו לעולם, והן לקחו אותנו למסע טעים במיוחד.
למא שחאדה: כח נשי במסעדה קרואטית
צילום: צילום מסך מתוך עמוד הפייסבוק של Villa Spiza
"המסעדה שאני בוחרת להמליץ עליה היא Villa Spiza שבעיר ספליט בקרואטיה. מדובר במסעדה דלמטית קטנה וחמימה החבויה מאחד מהרחובות היפים של ספליט. המסעדה, שמנוהלת בידי שלוש נשים חזקות ומוכשרות, מגישה אוכל ביתי בעבודת יד". במסעדה, זכתה למא לאכול כמה מנות מקוריות במיוחד שנצרבו לה בתודעה: "אכלתי שם כמה מנות, אבל הבולטות מביניהן היו מנת צפרדעים עם אווז ומנה של סלט חסה טרי עם נתחי פילה כריש כבושים. זו מסעדה מאוד מיוחדת שמומלץ לבקר בה".
מיכל אפשטיין: הכי מושחת שיש
צילום: צילום מסך מתוך thenewyorknightlife.com
"ההמלצה שלי היא על מסעדת Shake Shack בניו יורק, שחד משמעית מגישה את ההמבורגר הכי טעים שיש", כך קובעת נחרצות הספורטאית של הנבחרת, ומודה: "מדובר במקום זול מהיר ומושחת". למרות שהותירה רושם של מי שמקפידה על אוכל בריא, נראה כי כשזה מגיע לג'אנק פוד איכותי, היא לגמרי בעניין: "הסיבה שזה כל כך טעים היא דווקא בגלל הלחמנייה המושלמת", היא מתארת, "היא רכה, נימוחה ומעט מתוקה ובגלל זה הביס הוא פשוט מושלם. בנוסף, יש להם שם איזה רוטב סודי וטעים במיוחד. אין סיכוי שאני אהיה בניו יורק ולא אלך לאכול את ההמבורגר הזה לפחות פעם אחת".
נטלי פינקלשטיין: בעקבות יהודי רומא
צילום: צילום מסך מתוך delightfullyitaly.com
מי שמקפיד לשמור על כשרות, נתקל לא פעם במהלך השהייה בחו"ל בקושי למצוא אוכל מתאים, שלא לדבר על אוכל גורמה. אם הגעתם לרומא, מומלץ ללכת בעקבות ההמלצה הבאה: "למקום קוראים 'לה טברנה דל גטו'", היא מספרת. "מדובר במסעדה כשרה ויוקרתית ברובע היהודי. יש שם מנות מדהימות שיהודי רומא שנהגו לאכול. מנהל המסעדה דובר עברית ובמקום מוגשים יינות גמלא. אכלנו שם למנה ראשונה ארטישוקים שלמים, מטוגנים בשמן עמוק ונקניקים איטלקיים. למנה עיקרית, פריים ריב מבאפלו. אבל השוס האמיתי בארוחה לדבריה, הוא הקינוחים דווקא, גזרה פחות חזקה בעולם הכשרות: "מביאים אותם מקונדיטוריה שנמצאת ברובע היהודי שהאפיפיור קונה רק שם", היא אומרת. יש שם מרציפנים מיוחדים שלא נפלו משום קינוח שאכלנו בפריז".
רחלי קדוש: "יקר, אבל מדהים"
צילום: צילום מסך מתוך knedlikova.wordpress.com
הרב סרן התקתקנית מיוקנעם, אכלה את אחת המנות הטעימות בחייה במסעדת "סא-סא זו" בפראג, עליה המליץ גם הטייס ופיינליסט מאסטר שף במיל' עמנואל רוזנצוייג: "אכלתי מנה של פילה עם כבד אווז. המנות הן במעין פיוז'ן אסייתי-אירופאי והן קטנות יחסית, אבל כולן מיוחדות". קדוש מספרת שהחוויה החלה קודם כל בעיניים: "צורת הגשה יפהפיה", היא אומרת, ומציינת את הסרוויס האלגנטי ואת הצילחות במקום. "הכל שם מדהים. גם הפירות ים, גם הסלטים והרטבים המיוחדים". יחסית לפראג, היא אומרת, המסעדה יקרה מאוד, מעל ל-350 יורו לזוג, אבל אם נשפוט לפי התיאורים – כנראה שהמחיר בהחלט שווה את זה.
רות רוזובסקי: "פשטות מושלמת"
צילום: צילום מסך מתוך lemarais.net
כשזה מגיע לאוכל, הרבה פעמים לא מדובר רק במנה עצמה אלא בחוויה הכוללת. "אכלתי במסעדה כשרה בשם Le Marais בניו יורק", מספרת רוזובסקי, "המנה עצמה הייתה סטייק אנטריקוט בסגנון צרפתי עם חרדל ופירה כרובית. אלו היו צהריים חורפיים משהו בניו יורק, והמסעדה עצמה היא באווירה צרפתית, נעימה, עם מפות צחורות על השולחנות ואנשי עסקים ישובים מסביב". את החוויה היא מתארת כ"פשטות מושלמת": "שקט נעים ומנה מענגת אחת של סטייק עשוי באופן מושלם. פשוט נהדר".
רחל בן אלול: קפיצה קטנה לחו"ל - בישראל
צילום: יורם אשהיים
אומנם המדור עוסק במנות תוצרת חוץ לארץ, אבל בינינו, מלון קינג דיוויד בירושלים הוא חתיכת אירופה. "אכלתי לאחרונה ארוחת טעימות במסעדת 'לה רג'אנס' הכשרה במלון", היא מספרת, "אכלתי בין היתר בריוש משמן זית שהיה מדהים –אפילו שבריוש במקור הוא בעיקר חמאה". בנוסף, נהנתה בן אלול מרול עטוף בדף שום שחור דמוי אצה ממולא בברווז, אותו היא מגדירה כ"אחד הדברים המדהימים שאכלתי אי פעם" ומציינת גם צ'יפס גידים נפלא שמעולם לא טעמה כמוהו בעבר. "המסעדה עוקפת לחלוטין את כל מגבלות הכשרות". אז בפעם הבאה שאתם משנעים עצמכם לירושלים, הכינו את עצמכם לחוויה מעולם אחר.
מה איתכם? אילו מנות מדהימות יצא לכם לטעום מסביב לעולם? כתבו לנו עליהן ל: info@mako.co.il
"מאסטר שף", ראשון ושלישי ב-21:00