שם: מסימיליאנו די מטאו
גיל: 40
יישוב: מודיעין
תאריך לידה: 17.07.1975
מזל: סרטן
מצב משפחתי: נשוי באושר ליונית ואב לשלושה ילדים מהממים
חמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עליך:
- כשגרתי בניו יורק סיטי היו לי בעיקר חברים ישראלים ורק קצת חברים איטלקים
- אני מדבר רק איטלקית עם הילדים שלי, אנגלית עם אשתי ועברית עם המשפחה של אשתי
- אני לא מסכים שתהיה קערת סלט על שולחן האוכל אם אנחנו מגישים פסטה, אני לא רוצה שיערבבו את שני הדברים, ואני משתגע אם מי שבא לאכול אצלי לא יושב כשהאוכל מוכן, כי אני לא מאמין בפסטה קרה אלא אם זה סלט פסטה
- אנשים לפעמים חושבים שאוכלים אוכל איטלקי כל יום אצלי בבית אבל האמת היא שאני מאד אוהב אוכל ישראלי, בפרט אוכל פרסי, תימני ומרוקאי ואשתי מבשלת מדהים
- אני ממש מחכה לראות את ישראל בworld cup ולצפות במשחק של ישראל נגד איטליה
מתי בפעם האחרונה הזמנת אוכל ממסעדה, ומאיפה? הפעם האחרונה שאני ואשתי אכלנו בחוץ היתה לפני כשבוע בשוק הכרמל, במקום שעושים בו קבב מעולה, אני לא זוכר את השם אבל זה ליד מקום שמגישים בו ארפאס.
על איזה מטבח גדלת? גדלתי על מטבח איטלקי אבל מאז שגרתי בניו יורק סיטי, המטבח היפני, ההודי, המקסיקני והסיני הפכו גם הם לחלק מהחיפוש המתמיד שלי אחרי משהו חדש ומיוחד לאכול.
מה הפאדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח? הפאדיחה הכי גדולה שלי במטבח היתה ב-2009 בירושלים כשהחלטתי לעזור לאשתי להכין ארוחת שישי להורים שלה, אפיתי עוגה שנראתה מדהים אבל בגלל שבאותו זמן לא ידעתי לקרוא עברית התבלבלתי בין שקית מלח לשקית סוכר ואתם יכולים לתאר לעצמכם מה היתה התגובה שלהם כשהם טעמו את העוגה.
מתי התחלת לבשל ומאילו סגנונות אתה מושפעת? אני חושב שהפעם הראשונה שרציתי לשחק עם הבצק שראיתי את אמא שלי מכינה היתה לפני גיל 10, ואז בהדרגה הפכתי ליותר מעורב במטבח. הסגנון שהכי השפיע עליי היה הבישול הביתי, אבל עכשיו הודות למאסטר שף אני מרגיש שאני לוקח את הבישול לרמה אחרת.
מה הסטייה הקולינרית שלך? אני אוהב שיש בקבוק יין ליד האוכל, אדום או לבן, תלוי מה אני מבשל, ואני אוהב מוזיקה בווליום גבוה בזמן שאני מבשל בדרך כלל אופרה, רגאיי או רוק קלאסי.
אילו שלושה מרכיבים תמיד אפשר למצוא אצלך במטבח? במטבח שלי תמיד אפשר למצוא חתיכה יפה של פרמז'ן, פלפלים מיובשים (מתוקים או חריפים) שאמי מביאה מהגינה שלה באיטליה, ואנשובי בשמן או בממרח ובוטרגו (מאכל ביצי דגים ים תיכוני).
מהו ה"גילטי פלז'ר" שלך באוכל? הגילטי פלז'ר שלי באוכל זה להתעורר באמצע הלילה עם חשק לנשנש, לבשל לעצמי ואז לחזור לישון.
"מאסטר שף", ראשון ושלישי ב-21:00