עוד ועוד מארזי אורז עם לוגו "מאסטר שף" ממשיכים להגיע לבתי המתמודדים והמתמודדות של העונה החדשה, ואלה נדרשים לעשות את הבלתי אפשרי ולאלתר ב-20 דקות את המרכיבים למנה שתצליח להפתיע את השופטים שנדמה שטעמו כל מנה אפשרית בעולם. גם הפעם ינסו באי האודישנים להפיק מהגרגרים הלבנבנים מנה חדשנית שתצליח, איך לומר, להפוך את הקערה על פיה - ולהשיג עבורם את הסינר הנכסף. בפרק השלישי של העונה התווספו לווריאציות הריזוטו השונות גם פילאף מפתה, אחלה של ארנצ'יני ומנת סושי מפתיעה במיוחד, ואחרי שיצאו לכולנו העיניים, החלטנו שגם לכם מגיעה האפשרות לטעום את היצירות האלה.
סושי לא קונבנציונלי של רחל בן אלול
נכון, בהכנת סושי מקצועי יש חוקים נוקשים, אבל בינינו - מה יותר כיף מלשבור את חוקים האלה ולאלתר? קבלו סושי ביתי עם מילוי מקורי של כרישה, פורטבלו, סלמון וטונה בתיבול חמצמץ ועדין. בלי אצות ובלי עבודה קשה
למתכון: סושי לא קונבנציונלי של רחל בן אלול
לחם ספרדי של רחל בן אלול צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת
פרוסות לחם טרי שנאפה במקום ונמרח בשום ועגבנייה, עם עלי חובזה מוקפצים בהל ובצל, ביצה עלומה, פלפל צ'ילי וצנוניות ולצד כל זה יוגורט עזים מרענן וחמצמץ. זה מושלם כמו שזה נשמע, נסו בעצמכם
למתכון: לחם ספרדי של רחל בן אלול
ארנצ'יני קרם דלעת של רון סוריאנו צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת
כדורי ריזוטו עם קונפי פטריות ומחית כמהין, רכים רכים מבפנים וקריספיים כמו שצריך מבחוץ, שיושבים על קרם דלעת עדין ולימוני. יש דברים שפשוט שווים את ההשקעה
למתכון: ארנצ'יני קרם דלעת של רון סוריאנו
קינוח גזר לבן ובננות מקורמלות של רון סוריאנו צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת
קינוח עשיר, מפתיע ובעיקר סופר טעים, של גזר לבן, חמאה מתובלת בהל וויסקי, קרם בננות מקורמלות ואגוזי לוז ופקאן טבולים בקרמל גם הם. לא מספיק? מעל כל זה מגיעה גם שמנת וניל נהדרת
למתכון: קינוח גזר לבן ובננות מקורמלות של רון סוריאנו
פירה כרובית של בנימין ויטלם צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת
מצד אחד, אנחנו אוהבים את הפירה שלנו בדיוק כמו שהוא, מצד שני - אנחנו אוהבים לגוון. הפירה הזה הוא בדיוק באמצע: שומר על בסיס של תפוחי אדמה, אבל מרענן עם תוספת של כרובית וקולורבי שנותנת טוויסט קליל לעסק
למתכון: פירה כרובית של בנימין ויטלם
פילאף של בנימין ויטלם צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת
ארוחה שלמה בסיר אחד: מנה נהדרת של אורז שמתבשל עם עוף, חומוס, גזר, ובצל. כמה פשוט - ככה מזין, טעים ובריא. והעבודה? קלילה ביותר - נותנים לכל המרכיבים לבלות ביחד, מערבבים פה ושם, וזה הכל
קרספלה אין ברודו של מסימליאנו די מתאו צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת
קרפים דקים-דקים שממלאים בפרמז'ן מגוררת, מגלגלים, ומעל כל זה מוסיפים מרק צח של עוף, ירקות או בשר. מנה שהיא שיא הפשטות, שיא העדינות, ושיא התענוג
למתכון: קרספלה אין ברודו של מסימליאנו די מתאו
ריזוטו ערמונים של מסימליאנו די מתאו צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת
מתכון למנה שהיא פינוק אמיתי: ריזוטו מאורז עם גבינת פקורינו, יין אדם וירקות, שמתבשל לאט לאט על האש וכשהוא מוכן, עדין ומלא טעם, הוא מקבל תוספת של פטריות וערמונים שהופכים אותו לריזוטו מהחלומות
למתכון: ריזוטו ערמונים של מסימליאנו די מתאו
>> רוצים להישאר מעודכנים? עקבו אחרי מאסטר-שף בפייסבוק
"מאסטר שף" העונה החמישית - ראשון ושלישי, 21:00