אחרי שבפרק האחרון הבנים צלחו את משימת פירות ההדר, הגיע תורן של הבנות להתמודד עם אתגר הכניסה לנבחרת, כשעליהן להרכיב מנות המתבססות על פלפלים. אחרי קרב לא פשוט במהלכו נשברו חלק מהבנות, השופטים קבעו איזה מנות יעניקו למתמודדות שהכינו אותן סינר, ומי לא תזכה להמשיך בתכנית. רוצים להכין בעצמכם את המנות המנצחות? קבלו את כל המתכונים
סלט פלאפל עם רוטב טחינה של למא שחאדה
סלט פלאפל ברוטב טחינה | צילום:
דניאל בר און, מאסטר שף
מי אמר שפלאפל חייב להגיע בפיתה עם חומוס-צ'יפס-סלט? במתכון הזה הפלאפל בעצמו הוא הסלט, הטחינה הופכת לרוטב עשיר עם עגבניות ועשבי תיבול, ולכל העסק מצטרפים פלפלים חריפים בצבעים. איזה טעים זה לשבור מוסכמות.
למתכון: סלט פלאפל עם רוטב טחינה של למא שחאדה
סלמון עם זיגוג אסייתי בתנור של נטלי פינקלשטיין
סלמון בשילוב טעמים אסייתי שעושים לו רק טוב: ג'ינג'ר, טריאקי, סויה וגם יוזו - מיץ הדרים יפני שמוסיף המון טעם, ריח וגם סטייל. ככה אנחנו רוצים את הסלמון שלנו מעכשיו, בבקשה.
למתכון: סלמון עם זיגוג אסייתי בתנור של נטלי פינקלשטיין
פאי לימון עם קולי תותים ופלפל של הבנרו רות רוזובסקי
פאי הלימונים של רות | צילום:
מאסטר שף
פאי לימון משודרג בשילוב טעמים שעושה שמח בפה: קרם לימון חמצמץ, קולי תותים מתוק-מתוק וטוויסט מדליק לאמיצים - מעט פלפל הבנרו חריף. כן, זה הולך ביחד נהדר. לא, זה לא המון עבודה. קדימה, תהנו.
למתכון: פאי לימון עם קולי תותים ופלפל של הבנרו רות רוזובסקי
צלעות על מצע פלפלים של רחלי קדוש
מתוך "מאסטר שף 5" | צילום:
מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת
צלעות עשויות כמו שצריך זה תמיד כיף, כאן עם טאצ' קטן של מרווה לסיום צלייה מושלם, אבל הקטע האמיתי של המנה: הסלט הוא המצע. כן, כן - לא פירה, לא אורז, סלט טרי. לא תאמינו כמה זה טוב.
למתכון: צלעות על מצע פלפלים של רחלי קדוש
חומוס מסבחה עם שקדי עגל וסינטה קצוצה בסלסת פלפל קלוי של רחל בן אלול
חומוס שהוא ארוחה שלמה | צילום:
דניאל בר און, מאסטר שף
חומוס שהוא ארוחה שלמה: ממרח פלפלים קלויים, סלסת פלפלים חריפים, שקדי עגל וסינטה קצוצה, וכל זה מגיע על מנת חומוס ביתי נהדרת עם גרגרים. תמיד טענו שאפשר לחיות על חומוס, הנה ההוכחה
למתכון: חומוס מסבחה עם שקדי עגל וסינטה קצוצה בסלסת פלפל קלוי של רחל בן אלול
רביולי גבינות עם פלפל ירוק חריף של מיכל אפשטיין
מתוך "מאסטר שף 5" | צילום:
מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת
רביולי שעושים לבד עם תוספת כורכום בבצק, במילוי גבינות עם פלפל ירוק חריף ורוטב של חמאה עם מיץ הדרים יפני. ככה לוקחים מנה סטנדרטית והופכים אותה למעניינת, מקורית וטעימה במיוחד
למתכון: רביולי גבינות עם פלפל ירוק חריף של מיכל אפשטיין
>> רוצים להישאר מעודכנים? עקבו אחרי מאסטר-שף בפייסבוק
"מאסטר שף" - ראשון ושלישי, 21:00