העונה החמישית של מאסטר שף יצאה לדרך בסימן חזרה למקורות: משימת האורז. מיליארד סינים לא טועים, ואין יותר בסיסי מהדגן הנפוץ - בדיוק בשל הסיבות האלה המשימה הראשונה של העונה אתגרה במיוחד את המתמודדים, שנדרשו להפגין יצירתיות וחדשנות דווקא בשדה הכל כך מוכר הזה. אבל תסמכו על "מאסטר שף" שתמשוך את הבשלנים שמסוגלים לעמוד באתגר בכבוד ולספק מנות מקוריות, מעניינות, ובעיקר- טעימות בטירוף. מוזמנים לבדוק בעצמכם:
קובה אורז צהובה של אהרון דבורי
מלית נהדרת של בשר, צנוברים וצימוקים מתובלים טוב טוב, שמתחבאים בתוך מעטפת של בצק מאורז צהוב, עוף ובשר. מנה מושקעת, ביתית ולמאת טעמים שעושים טוב על הלב
למתכון: קובה אורז צהובה של אהרון דבורי
מוסקה עם חצילים ובשר של אהרון דבורי מוסקה – אהרון דבורי | צילום: מתוך מאסטר שף, שידורי קשת
שילוב מושלם של חצילים מטוגנים, עגבניות, בשר, בצל והמון תבלינים, שנאפים יחד עם רוטב בשמל ששומר על המוסקה עסיסית, נימוחה ומפוצצת בטעמים, כמו שאנחנו אוהבים
למתכון: מוסקה עם חצילים ובשר של אהרון דבורי
אורז עם סלמון, צלפים, שמיר ופטרוזיליה של אייל גרש אורז עם סלמון – אייל גרש | צילום: מתוך מאסטר שף, שידורי קשת
או כמו שאנחנו קוראים למנה הזאת: הפיתוי של אייל שני. רוטב צלפים עם טעם דומיננטי שמצטרף לקוביות סלמון עדינות, וקרם אנשובי שחיבים לאמץ ומתבשל יחד עם אורז, כל אלה ביחד מרכיבים מנה מקורית, מפתיעה ומצויינת
למתכון: אורז עם סלמון, צלפים, שמיר ופטרוזיליה של אייל גרש
עוגת הנסיכה השוודית של אייל גרש עוגת הנסיכה השוודית – אייל גרש | צילום: מתוך מאסטר שף, שידורי קשת
מה שטוב לבנותיו של נסיך שוודיה טוב גם בשבילנו: עוגת שכבות עשירה, עם קרם וניל, קצפת, ריבה חמצמצה ושכבת מרציפן עדינה שמכסה את הכל. עוגה שהיא גם טעימה וגם יפה, דורשת השקעה - אבל שווה את זה. הכי נסיכה
למתכון: עוגת הנסיכה השוודית של אייל גרש
סלט אורז קר ובטטות צלויות של מיכל אפשטיין סלט אורז קר – מיכל אפשטיין | צילום: מתוך מאסטר שף, שידורי קשת
כמה פשוט ככה טעים: אורז מלא, בטטות ובצל ברוטב משגע של צ'ילי, בזיליקום ולימון, ומעל כל זה שקדים קלויים ושומשום שחור. סלט קר, מזין ונהדר שיכול להיות ארוחה בפני עצמה
למתכון: סלט אורז קר ובטטות צלויות של מיכל אפשטיין
טייק אוף על דגים חריפים של מיכל אפשטיין דגים חריפים – מיכל אפשטיין | צילום: מתוך מאסטר שף, שידורי קשת
לכל אחד יש את המתכון שלו לדגים חריפים, וכל אחד מוכן להישבע שהדרך שלו היא הדרך היחידה. כאן הדגים החריפים הולכים צעד קדימה בגרסה צבעונית, אביבית וקלילה
למתכון: דגים חריפים של מיכל אפשטיין
עלי מנגולד ובצלים ממולאים ברוטב סלק של רחלי קדוש עלי מנגולד ובצלים ממולאים – רחלי קדוש | צילום: מתוך מאסטר שף, שידורי קשת
בצלים ומגולד במילוי עשיר של אורז עם סלק, סלרי, בשר ותבלינים, שמתבשלים להם ברוטב עשיר ומפנק של סלק, עגבניות וציר עוף. אחר כך כל זה נשלח ביחד לתנור בחום גבוה, ויוצא נהדר
למתכון: עלי מנגולד ובצלים ממולאים ברוטב סלק של רחלי קדוש
רביולי במילוי מוח עגל, שקדי טלה ואשכי הודו של רחלי קדוש רביולי מוח עגל, שקדי טלה ואשכי הודו – רחלי קדוש | צילום: מתוך מאסטר שף, שידורי קשת
שני דברים צריך כשעושים רביולי: בצק טוב, ומילוי טוב. כאן הרביולי עשויים בעבודת יד עם מילוי עשיר, מפנק וטעים בטירוף של מוח עגל, שקדי טלה ואשכי הודו, וכל זה מוקפץ בצ'ילי ושמן זית
למתכון: רביולי במילוי מוח עגל, שקדי טלה ואשכי הודו של רחלי קדוש
בחש בשקית קוקי של ג'ולי כהן בחש – ג'ולי כהן | צילום: מתוך מאסטר שף, שידורי קשת
מנה עשירה ומפוצצת בטעמים - אורז עם כבד צלוי, פרגיות ובשר כבש, שסופגים ביחד טעמים נפלאים של כוסברה ובצל. נשמע כמו הרבה עבודה, אבל כשמוסיפים את צמד המילים שקית-קוקי לסיפור, פתאום הכל נעשה קליל יותר
למתכון: בחש בשקית קוקי של ג'ולי כהן
>> רוצים להישאר מעודכנים? עקבו אחרי מאסטר-שף בפייסבוק
"מאסטר שף" העונה החמישית - ראשון ושלישי, 21:00