כשהגיע רון מ"מאסטר שף" לפגוש את ג'ק, שעלה לארץ מאריזונה במסגרת פרוייקט מסע, הוא הבין שאין דרך טובה יותר לשלב בין ארצות הברית לישראל מאשר מנה של סטייק בחומוס. והנה המתכון:
סטייק בחומוס:
מרכיבים:
- 2 כוסות גרגרי חומוס
- 1 שקית אבקת אפיה
- חצי לימון
- 1 בצל
- 4 שיני שום
- 6 כפות שמן זית
- 1 כוס פטרוזיליה
- 1 כוס כוסברה
- 1 כפית חומץ בן יין
- 1 פלפל חריף ירוק קצוץ
- מלח
- פלפל
- צ'ילי אדום קצוץ
- שמן קנולה
- מלח גס
- עגבניות
- סטייק אנטריקוט
אופן ההכנה:
- משרים 2 כוסות גרגרי חומוס ללילה. מבשלים במים ברתיחה עדינה עם שקית אבקת אפיה כשעה. מוציאים מסננים ושוטפים. מערבבים עם 3 כפות שמן זית, מיץ מחצי לימון, 2 שיני שום קצוצות, פלפל חריף ירוק קצוץ, צ'ילי אדום קצוץ מלח ופלפל. מערבבים.
- צולים עגבניות מחוברות לגבעול, רבעי בצל , פלפל ירוק חריף וגמבה עם שמן זית ומלח גס עד השחמה.
- רוטב: טוחנים כוס פטרוזיליה, כוס כוסברה, 3 כפות שמן זית, 2 שיני שום, כפית חומץ בן יין, צ'ילי אדום ומלח.
- מלהיטים מחבת ברזל כבדה על אש חזקה. מושחים סטייק אנטריקוט על העצם בשמן קנולה ממליחים במלח גס ומפלפלים. צולים 4 דקות מכל צד, עוד דקה על השומן ודקה על העצם. משהים דקה, מפרידים מהעצם, פורסים רצועות אלכסוניות ומצמידים חזרה לעצם. מסדרים הכל על מגש ואוכלים בתיאבון.