אין כמו לשלב אוכל בריא עם פעילות ספורטיבית טובה, והקבב דג שבן אביעד הכין לנטלי, משתתפת תכנית ספורט האקסטרים של פרוייקט מסע, היה לא רק מזין, אלא גם טעים בטירוף. קבלו את המתכון:
סלט ירקות קצוץ חמוץ חריף על מצע של טרטר לוקוס
מרכיבים:
- 300 גרם דג ים
- מלפפון
- עגבניה
- בצל סגול
- פלפל חריף
- נענע
- כוסברה
- פטרוזיליה
- מלח ים אטלנטי
- שמן זית
- מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה:
- קוצצים את הדג דק דק עד שמתקבל מרקם של טחינה
- משטחים את הדג על צלחת רצוי צלחת קרה מהמקפיא
- מפזרים על הדג מלח אטלנטי
- יוצקים שמן זית בנדיבות על הדג
- קוצצים את כל הירקות והירק קצוץ קצוץ
- מטבלים בלימון ועושים ערימה יפה על הטרטר בתאבון
קבב לוקוס על תפוא סגול ברוטב עגבניות חרפרף
מרכיבים:
- 500 גרם דג ים
- לימון
- כוסברה
- שום
- נענע
- בצל
- עגבניות
- טימין
- תפוא סגול
- פלפל חריף
אופן ההכנה:
- קוצצים את הדג הנענע הבצל שום והכוסברה לתערובת
- מוסיפים גרידת לימון, מלח ופלפל
- מערבבים עד שיוצאת עיסה חלקה והומוגנית
- מתחילים לעשות קבבים (לקבב)
- מניחים במקרר
- חותכים תפוחי אדמה לעיגולים ברוחב אצבע
- מוסיפים שמן זית, מלח, פלפל גס וטימין
- מכניסים לתנור בחום של 250 מעלות ל-40 דקות, עד שהם משתזפים היטב
לרוטב:
- קוצצים את העגבניות ומבשלים בסיר עד שהמים מתאדים
- מתבלים עם מלח, שום, שמן זית, פלפל חריף ונענע
- נותנים להתבשל עוד כרבע שעה
צילחות:
- מניחים תפוא אדמה, מעליו קבב דג, ומעליהם את הרוטב
>> לדף הפייסבוק של "מסע ישראל"