מרק אפונה
מרכיבים:
שמן
חבילת אפונה יבשה (500 גרם)
סלרי עלים
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
1. בסיר עמוק שמים שמן ומחממים.
2. מוסיפים תוכן של חבילת אפונה יבשה ומטגנים כ-5 דקות על חום גבוה.
3. מוסיפים כליטר וחצי מים ומבשלים על חום בינוני כשעה. מוסיפים כחמישה עלי סלרי שלמים. מוסיפים מים לפי הצורך, אך רק מעט בכל פעם וממשיכים לבשל עד התרככות של האפונה.
4. טוחנים בעזרת בלנדר מוט ומוסיפים נוזלים אם הסמיכות גבוהה מדי. מוסיפים מלח ופלפל.
5. מעבירים לקערות אישיות ומקשטים בקרוטונים מלחם לבן שנאפו בתנור יחד עם מעט שמן זית עד השחמה.
מרק אפונה. פתיחה טובה לארוחה | צילום: אסף אמברם, mako אוכלרולדת עוף
מרכיבים:
חזה עוף
בצל לבן
שן שום
2 כוסות תרד טרי
מלח
פלפל
פסטרמה
שמן
אופן ההכנה:
1. חוצים פרפר של חזה עוף ל-2 וכל חצי פותחים ליריעה דקה ושלמה. מניחים בצד.
רולדת עוף: מתחילים | צילום: אסף אמברם, mako אוכל פורסים את חזה העוף | צילום: אסף אמברם, mako אוכל
2. במחבת מטגנים רבע בצל לבן חתוך לרצועות דקות עד התרככות. מוסיפים שן שום קצוצה ומטגנים עוד כדקה.
3. מוסיפים את עלי התרד ומאדים עד התרככות כ-15 דקות. מוסיפים מלח ופלפל ומניחים בצד.
4. על יריעת ניילון נצמד מניחים את חזה העוף הפרוס. ממליחים בעדינות בצד אחד הפונה מעלה.
5. מניחים בשורה את מלית התרד ועליה כמה פרוסות פסטרמה.
מסדרים את תערובת התרד | צילום: אסף אמברם, mako אוכל מוסיפים פסטרמה - ומתחילים לגלגל | צילום: אסף אמברם, mako אוכל6. מגלגלים בעדינות ועוטפים הכל בניילון נצמד כאשר דואגים להוציא את האוויר ככל האפשר. אוחזים צד אחד של הגליל ומגלגלים על קרש חיתוך להוצאת האוויר, קושרים. חוזרים על הפעולה בקצה השני וקושרים.
מגלגלים טוב טוב בנילון נצמד | צילום: אסף אמברם, mako אוכל
אני ממליץ לעטוף ביריעה נוספת של ניילון נצמד ולקשור שוב.
7. מרתיחים סיר עם מים ומוסיפים את הרולדה, מבשלים כ-10 דקות.
רצוי אפילו 2 שכבות, אל תחסכו | צילום: אסף אמברם, mako אוכל שימו לב שהרולדה קשורה היטב | צילום: אסף אמברם, mako אוכל8. מוציאים ומניחים להתקרר. פותחים את העטיפה ומייבשים את הרולדה בעזרת מגבת נייר.
9. בעזרת הידיים ובעדינות, מושחים את הרולדה בשמן. מחממים מחבת ובשיקשוק מתמיד משחימים קלות את הרולדה. אם תעצרו היא עלולה להידבק (בשלב זה ניתן גם לצפות הכל כשניצל ולטגן בשמן עמוק).
10. נותנים לרולדה לנוח כדקה ופורסים אלכסונים בעדינות.
תבשיל קוסקוס, חומוס וירקות ורולדת עוף | צילום: אסף אמברם, mako אוכלתבשיל קוסקוס, חומוס וקישואים
מרכיבים:
חבילת גרגרי חומוס יבשים (500 גרם)
שקית אבקת אפייה
חבילת קוסקוס
4 כפות שמן
מלח
פלפל
שמן לטיגון
1 בצל לבן
2 שיני שום
פלפל ירוק חריף
3 קישואים
פטרוזיליה
זעתר טרי
אופן ההכנה:
1. משרים חבילת גרגרי חומוס למשך הלילה בקערה מלאה במים עם שקית אבקת אפייה.
2. למחרת מבשלים את החומוס בסיר עם מים טריים ברתיחה עדינה כשעה, עד ריכוך ולפני התפרקות. מניחים בצד.
3. להכנת הקוסקוס מערבבים תוכן שקית עם כפית מלח כפית פלפל לבן גרוס ו-4 כפות שמן בסיר רחב. יוצקים על הכל מים רותחים בגובה של כחצי סנטימטר מעל גובה הקוסקוס. מכסים במגבת לכרבע שעה. מפוררים מעט עם מזלג ומכניסים ל-5 דקות למיקרו ללא כיסוי.
4. מוציאים ומכסים במגבת לכ-15 דקות. מפוררים שוב במזלג.
5. מוזגים שמן למחבת בחום בינוני. מוסיפים בצל קצוץ ומרככים עד שקיפות ולא מעבר. מוסיפים שיני שום קצוצות ופלפל ירוק חריף קצוץ לפי הטעם ומטגנים כ-2 דקות.
6. קוצצים קישואים לקוביות או מלבנים קטנים ומוסיפים למחבת. מערבבים ומטגנים כ-20 דקות עד התרככות. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס פטרוזיליה קצוצה, מערבבים ומניחים בצד.
7. הרכבה: מערבבים את הקוסקוס והחומוס יחד עם הקישואים, מוסיפים מעט שמן זית. מוסיפים עלי זעתר טריים לפי הטעם ומתקנים תיבול. מסדרים בקערה אובלית.
8. מניחים את רולדת העוף על החומוס. אפשר להוסיף פלפל שחור או צ'ילי אדום יבש.