אגסים צלויים בזיגוג קרמל-קפההאמת היא שהמתכון הזה קנה אותנו כבר מהמילה הראשונה: אגסים. ואז זה רק הלך והשתפר - כי אין כמו אגסים מקורמלים, וכשמוסיפים להם קרם טופי של קפה ושמנת אז בכלל, ואם יש גלידה בצד - מי אנחנו שנתנגד? רצנו להכין
אורלי פלאי-ברונשטיין
| mako אוכל
| פורסם 12/07/15 13:30
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
זיגוג במעט חמאה וסוכר יכול להפוך את האגסים לקינוח מצוין. מוסיפים להם רוטב טופי, שמכינים מאספרסו ושמנת מתוקה והופכים את הקינוח למעדן של ממש. במקום אגסים אפשר גם פירות קיץ: אפרסקים, שזיפים או תאנים. המצרכים (8 מנות):
אופן ההכנה:1 קולפים את האגסים, חוצים או חותכים לרבעים. מוציאים את הליבה. אגסים צלויים - ככה זה נראה בהתחלה | צילום: אסף אמברם, mako אוכל2 ממיסים חמאה במחבת גדולה ומוסיפים את האגסים. צולים 3 דקות מכל צד עד שמזהיבים יפה. מוסיפים סוכר ומניחים לו להתמוסס ולזגג אותם. 3 יוצקים שמנת מתוקה ואת שתי מנות האספרסו, ומבשלים יחד כמה דקות עד לקבלת סירופ. מגישים חמים. אפשר לצד גלידה או קצפת. תענוג. האגסים במחבת | צילום: אסף אמברם, mako אוכל>> בפעם שעברה הכנו ביסקוטי קפה שנגמרו מהר מדי>> מתכון לכדורי ארנצ'יני כמו שצריך |