סמיפרדו נשיקות וקפהקבלו מתכון קליל - רבע שעה עבודה - לגלידה ביתית חצי קפואה עם שדרוג כיפי של נשיקות מרנג וסירופ אספרסו נהדר מלמעלה. ובזמן שהסמיפרדו שלכם במקפיא - יש לנו טיפ מושלם לקפה קר. הקיץ עושה לנו טוב, אין מה להגיד
אורלי פלאי-ברונשטיין
| mako אוכל
| פורסם 26/07/15 07:28
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
הכירו את הקינוח האולטימטיבי לקיץ, אבל רק בתנאי שאתם אוהבים את הגלידה שלכם רכה: קוראים לו סמי-פרדו, "חצי-קפוא" באיטלקית, קל מאוד להכין אותו, והוא הולך טוב גם בתוך קפה קר או עם ספלון אספרסו רותח. המצרכים :(לתבנית אינגליש קייק):
לסירופ קפה:
אופן ההכנה:1 מקציפים שמנת מתוקה עם חלב מרוכז ואספרסו במשך 5 דקות לקבלת קרם יציב. 2 מרכיבים את הקינו: מרפדים תבנית בניילון נצמד, מפזרים נשיקות מרנג קטנטנות ויוצקים את התערובת. בוחשים מעט לפיזור הנשיקות. מכסים ומקפיאים למשך 12 שעות לפחות. 3 מכינים סירופ קפה: מבשלים את החומרים יחד עד שהנוזל מסמיך למרקם של סירופ. 4 מגישים בכדורים או בפרוסות עם מעט סירופ קפה מעל. מתכון על הדרך: קפה קר טו-גומקפיאים אספרסו (עם או בלי סוכר) במכל להכנת קוביות קרח, וכשמתחשק קפה מוסיפים רק מים וחלב. כל אחד לפי המינון האהוב עליו. קוביות קרח אספרסו | צילום: אסף אמברם, mako אוכל>> בפעם שעברה הכנו אגסים בזיגוג קרמל קפה>> והנה משהו שתמיד רצינו לדעת אבל התביישנו לשאול |