אחרי שהופיע ביום ראשון האחרון במאסטר שף, כבש את השופטים עם תפיסת העולם השוודית שלו והמאכלים הסקנדינביים, ואף הצליח להטריף את שוודיה עצמה עם ההופעה בתכנית, הגיע הבוקר אייל גרש אל אולפן "מה אתם אומרים" כד לספר מה מסתתר מאחורי הטירוף השוודי שמלווה אותו מגיל צעיר.
"האמת היא שנולדתי בישראל ובגיל 4 ההורים שלי קנו לי תקליט של להקת אבבא", סיפר גרש לחיים אתגר וחברי הפאנל המופתעים שלא הצליחו להתעלם מהמבטא הכבד שלו. "הסיפור הוא שההורים הם בכלל ילידי רומניה והונגריה, אבל מכיוון שיש לי שמיעה מוזיקלית מפותחת ואני קולט שפות די מהר, זה הצליח לחדור אליי בקלות. מאז ועד היום הייתי בשוודיה בערך כ-40 פעמים", סיפר גרש וחברי הפאנל לא הצליחו למחוק את החיוך המופתע שלהם, ומיד שאלו איך הרגיש מול רושפלד ואייל שני. "רעדתי מפחד כשעמדתי מולם, זה מעמד מאוד מרגש, אבל ניסיתי להיות כמה שיותר נורמלי", אמר בצחוק.
"ניסיתי להתנהג בטבעיות" | צילום: קשת אל האולפן הבוקר הגיע גרש עם כמה וכמה מאפים, וחלה אחת מיוחדת וצהובה. "הייתי בשטוקהולם לפני כמה שנים וביקרתי באחד מבית הכנסת שם, ונתקלתי בחלה הזו שיש בה זעפרן ווניל" הוא סיפר ומיד הציע טעימות לכולם, "זעפרן ווניל הם משהו שהולך ממש טוב בשוודיה ומשתמשים בזה הרבה במטבח המקומי. בכלל, לא הרבה יותר יודעים אבל לסקנדינביה בכלל, ושוודיה בפרט, יש היסטוריה קולינרית מפוארת שכוללת בעיקר דגים ומאפים". אחרי שטעמו מהחלה המסקרנת החליטו חברי הפאנל שזעפרן זה נחמד, אבל כנראה פחות מתאים בתוך חלת שבת. את אייל, בטח לא תתפלאו לשמוע, זה לא הטריד במיוחד, מה שמוסיף עוד מימד של סקרנות למה שהוא מבשל לנו להמשך העונה.
>>עקבו אחרי מאסטר שף גם בפייסבוק
"מאסטר שף", ראשון ושלישי ב-21:00