באודישן הטעימה העיוורת הוא הכין מנת אורז שהזכירה לו את הבית, והשופטים ששיערו שמאחורי המנה עומד סטודנט "סטלן" מבאר שבע, הופתעו כאשר מישה לדרמן השוודי נכנס לאולפן. כשהגיע מישה לנבחרת הוא בעצמו הופתע, כאשר גילה שהוא לא השוודי היחיד. עוגת 11 השכבות שהכין ביחד עם רחלי אמנם קצרה מחמאות מכל השופטים, אבל בפרק האחרון כאשר המתמודדים התבקשו לבשל מנת חיזור, מישה מצא את עצמו במשימת הדחה. הערב, לאחר שעזב את הנבחרת, תפסנו אותו לראיון קצר כדי לשמוע מה הוא היה משנה במנה שלא העלתה אותו למרפסת.
איך אתה מסכם את החוויה שלך במאסטר שף?
"היה מדהים להיות ב'מאסטר שף', זה פתח לי הזדמנויות נהדרות. למדתי המון על הבישול שלי ועל סגנונות בישול של תרבויות אחרות - מלמא למדתי על המטבח הערבי ומרחל על המטבח הירושלמי. למדתי איך להיות ארכיטקט באוכל כמו איב, ובעיקר למדתי שהפשטות באוכל היא המפתח".
איך אתה מרגיש עם משימת ההדחה?
"ראיתי שיש המון מצרכים מונחים על השולחן ומדודים בצורה מדוייקת, וברגע שרושפלד נכנס הבנתי שאנחנו מתחילים חתיכת מסע. החלק הקשה היה לעקוב אחרי רושפלד שהכין רטבים מאוד מורכבים, ואז להרכיב מנה אחת שתשלב שלושה מהם. אני חושב שעשיתי את המיטב, למרות ששיניתי את המנה שלי בחצי הדרך. יצרתי מנה שלצערי לא הייתה טובה מספיק, אבל אני עדיין מאוד גאה שהצלחתי ליצור מנה בסופו של דבר, והשתמשתי בשלושה רטבים. בראייה לאחור, הייתי משתמש ברטבים יותר כמטבל, ולא משלב אותם בתוך המנה עצמה".
>>צפו בכל הקטעים ממשימת הרטבים
מה היה הרגע הכי מרגש בעונה עבורך?
"הרגע הראשון שהיה מאוד משמעותי בשבילי היה כשקיבלתי את הסינר וראיתי את השם שלי כתוב עליו. רגע מרגש נוסף היה ליצור את עוגת 11 השכבות ביחד עם רחלי, ובעיקר הרגע שגילינו שהצלחנו. זה רגע שאני אקח איתי לשארית חיי".
מתוך "מאסטר שף 5" | צילום: דניאל בר אוןמה התכניות שלך לעתיד? מתכוון להמשיך לבשל?
"אני מתכנן לשלב בין שתי האהבות שלי, אוכל ודיפלומטיה. אני עובד כרגע עם השגריר השוודי כדי לפתוח מקום שישלב את שתי המדינות שלי, שוודיה וישראל. בנוסף, אני רוצה להשתמש באוכל כדי ליצור דיאלוג בין יהודים וערבים. אני חושב שכשאנשים מבשלים ביחד ואוכלים ביחד הרבה מהעוינות נעלמת ומבינים שיש יותר דברים משותפים מאשר הבדלים".
>> רוצים להישאר מעודכנים? עקבו אחרי מאסטר-שף בפייסבוק
"מאסטר שף" - ראשון ושלישי, 21:00