"קודם כל זה מאכזב. זה מבאס", כך מגיב רון על משימת ההדחה שהפילה אותו ברבע הגמר של "מאסטר שף", ומיד אחר כך אוסף את עצמו ומוסיף, "אבל זה מה שזה. אני לוקח את זה הכי במסגרת מה שזה היה, במסגרת התחרות. לא מעבר לזה. אני חושב שהיה מגיע לי להישאר עד הסוף, אפילו אגדיל ואומר אני חושב שהיה מגיע לי לזכות. אבל יש דברים שהם לא בשליטתך".
"אני בכלל לא צריך להגיע למשימה שבה נפלתי", קובע רון ומציין, "המשימה שעליתי בה להדחה הייתה לבשל לשף ספציפי. אייל אהב נורא את המנה שלי והשופטים לא הבינו אותה - אף אחד מהם. העובדה היא שאייל היה היחיד שהבין את המנה, ואף אחד אחר לא הבין אותה – ואם זה לא אומר שביצעתי את זה במצוינות, אז אני לא יודע מה ההגדרה של הצלחה במשימה הזאת".
כשהוא מדבר על משימת ההדחה שבאה אחרי החסה, רון נשמע קצת פחות נחוש. "לא נתנו לי מרווח נשימה במשימה הזאת", הוא אומר בתסכול מסויים ומוסיף, "אני עדיין מנסה להבין מה הלך שם. כל העונה הייתי מאד שקול, והגעתי למשימה הזאת במצב מנטלי ירוד, אבל כבר הייתי במצבים האלה בתכנית. הפעם לא היה לי זמן לאסוף את עצמי ולחשוב, וכל רעיון שהיה לי - לא התחברתי אליו. הגעתי לסוף של המשימה, ובהתחשב בנסיבות אני שמח שהיתה מנה בכלל. אבל לאורך העונה היו מנות שהצלחתי להוציא יש מאין הרבה פעמים. לא היתה סיבה על הנייר שזה לא יקרה בפעם הזאת. אני נורא אוהב חצילים, אבל המנה הזאת היתה הברירת מחדל של הברירת מחדל. לא מנה בסטנדרטים שלי. אני מאוכזב ממנה, לא היה לי ספק שהמנה הזאת לא היתה פאר היצירה, היא לא היתה מעבירה אותי אפילו אודישן. אבל איך שאני מסתכל על זה, מבחינתי המשימה הזאת לא קרתה בכלל".
אבל כשהוא מסכם את העונה מבחינתו, הוא מרים את הראש: "אני יכול להגיד על עצמי שבאתי לשם לתת את המקסימום שאני יודע מבחינה קולינרית", הוא אומר בביטחון, "הלכתי עם הראש בקיר ועשיתי דברים מגוונים, פורצי גבולות. רציתי לתת לאנשים דברים שהם עוד לא ראו. מבחינתי זו היתה תחרות של אוכל גרידא, לא היה שם שומדבר מעבר לזה. זה היה מבוסס על מיומנות בישול וטכניקה ויצירתיות. אני אולי המתמודד היחיד בלי איזה סיפור חיים מיוחד - פשוט הבאתי את מי שאני עם הידע והרקע שלי בבישול. באתי לעשות אוכל טעים וזהו, זה מה שעשיתי, והתכנית איפשרה את זה. אני סתם בן אדם שיש לו את האהבה הגדולה הזאת והוא הולך אחריה בכל הכח. באתי לתת פייט ונתתי. הכנתי אוכל אינטליגנטי, לאנשים שרוצים לעשות דברים שאנשים לא עשו לפניהם".
"בסופו של יום, כשאתה בתחרות אתה רוצה לנצח", רון מודה, "אבל יש בתחרות הזאת אנשים מדהימים שפגשתי, וחברים שאקח לכל החיים. אנשים נורא מוכשרים שכיף לי לדבר איתם יותר מחברי ילדות שלי לפעמים, אנשים שהמכנה המשותף שלנו הוא אוכל, וכל כך כיף לשבת יחד ושעות על גבי שעות לדבר על הדברים האלה. ברמה האישית, אני חושב שזה הדבר הכי גדול שלקחתי מהתכנית הזאת. האנשים שפגשתי, שהם אנשים מדהימים, ומגיע להם כל הקרדיט שיש".
עוד ב"מאסטר שף":
- המנות הכי טובות בישראל שעוד לא טעמתם
- איך אשתו של מסימיליאנו מתמודדת עם הפרסום של בעלה?
- מיכל אפשטיין: "זה שאני חיה עם בת זוג לא אומר שאני לא אוהבת גברים"
גמר "מאסטר שף" - שלישי, 1.9.15, 21:00