הכירו את איתן סלומון
הוא קיבוצניק בן 30 שהספיק לחפש נפט באפריקה ולהפיק בהוליווד. למרות הגיל הוא עדיין מגדיר את עצמו כילד שמעריץ את פו הדב וחולם לבשל ארוחת ערב לסולן "פרל ג'אם"
שם: איתן סלומון
גיל: 30
מהיכן בארץ: קיבוץ עברון
תאריך לידה: 27/04/1983
מזל: דרקון (לפי לוח השנה הסיני)
מצב משפחתי: בזוגיות נפלאה
תאר את עצמך בכמה מילים:
עדיין ילד שנהנה מהעולם.
חמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עליך:
* הייתי חייל בצה"ל, מטפל בחינוך בקיבוץ, חיפשתי נפט באפריקה, עסקתי בהפקה בהוליווד והכל באותה השנה.
* אני אתיאסט (לא מאמין בשום ישות עליונה).
* פעם עבדתי 54 שעות ברצף.
* כשהייתי באפריקה נדבקתי בחיידק אלים וירדתי 10 ק"ג ב8 ימים.
* אני מעריץ את פו הדוב והגישה שלו לחיים.
מתי בפעם האחרונה הזמנת אוכל ממסעדה, ומאיפה?
לפני שבועיים הזמנתי לי ולחברה שלי ארוחת ערב מ"ג'ירף" אבל זה עניין נדיר.
אם היית תבלין, איזה תבלין היית?
פלפל צ'ילי ממש חריף.
על איזה מטבח גדלת?
גדלתי על המטבח בקיבוץ שלא הפתיע יותר מדי. אוכל בסיסי וחסר מעוף.
על איזה מטבח אתה מגדל את משפחתך?
קשה לי להגדיר את המטבח שלי אבל זה משהו בסגנון מזרח רחוק מעורבב בים תיכוני עם השפעות ממקומות שונים בעולם, בהם יצא לי לבקר
לאיזה אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה?
הייתי שמח לבשל ארוחה לאדי וודר, סולן להקת "פרל ג'אם", ולשאול אותו למה לעזאזל הם לא באים לארץ.
מהי החוויה הראשונה שאתה זוכר מהמטבח?
אני זוכר את עצמי מכין ביצה בקן כשהייתי בכיתה א'
מה הפאדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?
הכנתי לחברים שלי בארצות הברית חומוס ושמתי סוכר במקום מלח. ובכל זאת הם ממש אהבו את זה.
מתי התחלת לבשל, היכן למדת, ומאילו סגנונות אתה מושפע?
התחלתי לבשל בערך בגיל 12. למדתי בעיקר מתוכניות בטלוויזיה ומהמון ניסיון וטעיה. אני מושפע בעיקר מהמקומות השונים בעולם בהם ביקרתי וכמובן גם מהמסעדות שאני אוכל בהן.
למי אתה הכי אוהב לבשל?
אני הכי אוהב לבשל למשפחה שלי ביום שבת.
מה אתה הכי אוהב לאכול?
אני הכי אוהב לאכול דגים בכל צורת בישול שהיא (או ללא בישול בכלל..).
פלפל חריף, רוטב סויה וחוויאג'.
מהי העצה הכי טובה שקיבלת בנוגע לבישול?
אל תבשל מה שאתה לא אוהב לאכול.
מהו ה"גילטי פלז'ר" שלך בכל הנוגע לאוכל?
אני מכור לאוכל מטוגן אפילו היה לי רעיון לפתוח מסעדה שתיקרא "הכל בשמן".
מהי הארוחה האהובה עליך ביום?
ארוחת לילה מאוחרת אחרי ערב של שתייה עם החבר'ה.
מה הסטייה הקולינרית שלך?
אין ספק שחריף, בהכל, אפילו במתוק.
מהי מנת הדגל שלך?
זה השתנה עם השנים, היום זה קארי אדום בסגנון צפון תאילנד.
איזה מטבח הכי מסקרן אותך?
הכי מסקרנים אותי מטבחי המזרח הרחוק: סין תאילנד וויאטנם. יש שם כל כך הרבה טכניקות בישול שונות וטעמים שונים וזה פשוט מרתק.
מהו המאכל הכי אקזוטי שיצא לך לטעום?
כשהייתי באפריקה העובדים תפסו נחש פיתון ענק מסוג "בואה". בערב אכלנו אותו יחד עם כל הכפר.