עוגיות אספרסו-וויסקיעוגיות פריכות בטעם עדין של אספרסו ורמז של וויסקי - כל כך קלות להכנה, שזה כמעט לא נעים. אז יאללה, מי מכין קפה?
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
|
המצרכים (130 מנות):
אופן ההכנה:1 מערבבים חמאה וסוכר לתערובת קרמית אחידה (עדיף במיקסר, בעזרת וו גיטרה). 2 מוסיפים חלבון, וויסקי ואספרסו ומערבבים היטב. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומעבדים ליצירת בצק אחיד. 3 מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מגלגלים כל חלק לנקניק באורך 30 ס"מ בתוך נייר אפייה (לעוגיות מרובעות פוחסים את הנקניק בלחיצה מארבעת הצדדים). מעבירים למקפיא ל-30 דקות. פורסים את הנקניק לפרוסות בעובי של כסנטימטר ומסדרים על נייר אפייה. 4 אופים כ-15 דקות בחום של 180 מעלות. מניחים לקירור מוחלט ושומרים בכלי אטום. אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.
|