עוגת אספרסו ושוקולד לבןאת כל כוסות הקפה של החיים שלנו אנחנו מסכימים ללוות עם העוגה הזאת: שוקולד לבן, אספרסו, וסירופ מתוק ששומר עליה עסיסית
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
|
המצרכים :2 תבניות אינגליש קייק:
לסירופ
אופן ההכנה:1 מקציפים ביצים וסוכר לקצף תפוח ובהיר (4-5 דקות). 2 תוך כדי הקצפה, מוסיפים בזרם איטי את השמן, אחריו את הווניל ואת מנות האספרסו. מפסיקים את פעולת המיקסר. 3 מערבבים את הקמח ואבקת האפייה עם 3/4 מכמות השוקולד ומוסיפים לבלילה. מאחדים בתנועות קיפול בעזרת מרית עד שהקמח נבלע בתערובת ולא יותר. 4 מחלקים את הבלילה בין שתי תבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפייה, ומפזרים את שארית השוקולד. אופים בחום של 170 מעלות כ-25 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. 5 בינתיים מכינים את הסירופ: בסיר קטן מביאים לרתיחה מנת אספרסו, מים וסוכר. מניחים לסירופ לרתוח על אש קטנה במשך 3 דקות. מכבים את האש. מוסיפים את הליקר. 6 כשהעוגה יוצאת מהתנור, דוקרים מעט את פני העוגה בקיסם ויוצקים את הסירופ בעזרת כף. מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין. אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.
|