טארט שוקולד-אספרסומיקס של שוקולד איכותי ואספרסו על בצק דק ופריך, שלא מצריך שום טכניקה מיוחדת. כמו שאומרים, יותר מזה אנחנו לא צריכים
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
|
המצרכים :לקלתית (לתבנית פאי מלבנית או עגולה בקוטר 22):
למלית שוקולד-אספרסו:
אופן ההכנה:1 מכינים את הקלתית: מעבדים יחד חמאה, סוכר וסוכר וניל לתערובת אחידה. מוסיפים חלמון ומאחדים. מוסיפים את שאר חומרי הקלתית ומעבדים לבצק אחיד. 2 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה. 3 מרדדים את הבצק לעלה דק על משטח מקומח. מגלגלים את הבצק בעדינות על מערוך ומעבירים אל התבנית. מהדקים את הבצק לתבנית וחותכים שוליים עודפים. מחוררים מעט את פני הבצק במזלג ומעבירים למקפיא ל-15 דקות. 4 מעבירים את התבנית מהמקפיא ישירות לתנור שחומם ל-170 מעלות ואופים כ-15 דקות, עד שהבצק מזהיב בשוליו. מניחים לקירור. 5 מכינים את המלית: מביאים לרתיחה שמנת, אספרסו וחמאה. יוצקים על השוקולד. מחכים שתי דקות ומערבבים מהמרכז החוצה עד לקבלת קרם אחיד ומבריק. 6 יוצקים את הקרם על הקלתית המוכנה שהתקררה. מעבירים למקרר ל-3 שעות. אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות
|