בעקבות פרק מאסטר שף ששודר ברביעי, בו התחרו המתמודדים במשימת השווארמה, כמעט כל השווארמיות בארץ מדווחות על עומס ותורים בלתי רגילים: "יש סחפת לשווארמה, פתאום לכולם יש חשק, זה יצר לחץ", מספר אלי ג'מיל חיו חמו, אחד הבעלים של שווארמת ג'מיל בהרצליה. "אנחנו ערוכים לדברים כאלה, לכמויות האלה", הוא מרגיע ומסביר את ההתלהבות המחודשת מהמאכל הקלאסי: "בסופו של דבר המנות המנצחות זה האוכל הישראלי, אין מה לעשות".
גם בשווארמת שמש הרגישו את הלחץ: "יש תנועה יותר מוגברת של אנשים, עוד 20-30% מעבר לרגיל", אומר משה מלול מנהל המסעדה, "יש לנו צוות מיומן ומערכות מחשוב מתקדמות, אז כל המנות יצאו בזמן. אנחנו ערוכים". האם הם מתכוונים לשאוב השראה מהמנות של המאסטרים? כנראה שלא: "אנחנו לא נוגעים במתכון של השווארמה, זה מתכון מנצח שהגיע מעיראק בשנת 1954, מתכון מנצח לא מחליפים", הוא קובע.
עוד בתכניות קשת:
>> אולי בכל זאת בת? הבחילות של איילת מבלבלות את כולם
>> כשאילנה דיין פגשה את ג'ון קרי: הראיון המלא
>> ראש ברושפלד: כשמשה משה פגש את יונתן יונתן
"חלמתי שאזכה במנת השווארמה של איתן"
חלומם של הגולשים: השווארמה הטקסנית של איתן | צילום: דניאל בר און
אם הייתם שואלים אותנו, את העומס הזה ניתן היה לצפות בקלות אם רק הייתם מציצים בטוקבקים ובתגובות שהתפרסמו לאחר שידור הפרק, וגם בבוקר שאחרי. קחו לדוגמא את אמנון מאיזור המרכז שמספר: "לאורך כל התוכנית שיחקתי עם האפליקציה וחלמתי שאזכה במשלוח של מנת השווארמה של איתן עד הבית. כשגיליתי שלא הייתי בין הזוכים החלטתי לא לוותר ולעשות את זה בעצמי", הוא אומר ומוסיף: "במקרה הייתי היום בניחום אבלים בצפון הארץ, ולכל אורך האירוע חשבתי רק על דבר אחד – שאני חייב לצאת משם במהירות ולתפוס איזו שווארמה עסיסית בדרך חזרה. וזה בדיוק מה שעשיתי".
>> כל המתכונים ממשימת השווארמה
>> המדריך: איך לאכול שווארמה ולהישאר נקיים?
>>רוצים להכין את השווארמה הטקסנית של איתן?
מאסטר שף: "משימת הרטרו", שבת ב-21:00