צמד רמיקסים ללב אחד בוער. גיא יעקובי על פניו מדובר במתכון בסיסי: קצת בשר, קצת תבלינים וקדימה, לשיפוד המסתובב המפורסם. אבל בפועל, מסתבר שלהכין שווארמה זה הרבה יותר מורכב ויש הבדל גדול בין המנה הממוצעת לזו שתגרום לכם ללקק את האצבעות. בדיוק בשביל זה יידרשו מתמודדי "מאסטר שף" להתמודד עם משימת ההדחה הקרובה (ד' ב-21:00), ויתבקשו להכין את השווארמה המושלמת. למרות שהיא מגיעה אלינו מטורקיה, נדמה שהיא כבר מזמן הפכה למאכל הכי ישראלי שיש, וברחבי הארץ מסתובבות כמה שווארמות מעולות שלא תרצו לפספס.
כיפה אדומה - רעננה
השווארמה הכי ותיקה ומוכרת ברעננה. המקום שקיים כבר יותר מ-25 שנים מציע את הורסיה הכשרה לשווארמה בפיתה, בין אם אתם מעדיפים בשר פרגית ובין אם בשר כבש. בכל רגע נתון יש עובד שמקדיש את כל כולו לשמירה על הניקיון במקום, מה שהופך אותו להרבה יותר נעים לישיבה. אם אתם מעדיפים פלאפל יש לכם חלופה טובה, ובצד תקבלו מגוון עשיר של סלטים שילכו מעולה עם הבשר בפיתה.
כתובת: רחוב אחוזה 87, רעננה. טלפון: 09-7410508
שווארמה סאלח דאבח - דיר אל אסד
בכניסה לכפר דיר אל אסד, הסמוך לכרמיאל, תמצאו את מתחם "סאלח דאבח ובניו", הכולל כלבו, קצביה כשרה - גלאט, אולם חתונות, חשמלאי רכב ואפילו משתלה. בין כל אלה נמצאת מסעדה המחולקת לשני אגפים: אזור ישיבה לארוחות מלאות, והחלק המהיר, בו מוגשת השווארמה הכי טובה באזור, המתגלגלת על גבי שלושה שיפודים בטעמים שונים. אפשר לגוון ולהזמין גם במסעדה את מנת השווארמה, וכך ליהנות מכל העולמות. המתחם כולו פתוח בכל ימות השבוע (למעט הקצביה שסגורה בשבת), ומאפשר חווית קניה לכל המשפחה, כי אין כמו לקנות ירקות בסופר בזמן שהרכב בשטיפה, או לרכוש שתילים עם שווארמה ביד.
כתובת: בכניסה לכפר דיר אל אסד מכביש עכו-צפת, המתחם הפך לסמל של הכפר,לא תוכלו לפספס. טלפון: 04-605530
השווארמה של חומוס עימאד - נצרת
לא רק חומוס. נצרת | צילום: איל שפירא חומוס עימאד, שנמצא במרכזו של רחוב המוסכים העמוס בלב נצרת, בדיוק מול מגרש הכדורגל, הוא מוקד עלייה לרגל של אוהבי חומוס מכל איזור הצפון. מי מהם שטורח לבדוק את השווארמה המוגשת במקום לא נשאר מאוכזב, היא נחשבת לאחת הטובות ביותר במיוחד כשהיא מוגשת יחד עם החומוס הנהדר של המקום. בימי שבת המסעדה עמוסה משעות הבוקר המוקדמות בתושבי נצרת עלית, עפולה והאזור, ומציאת חנייה ברחוב הצר היא נוראית, אבל לגמרי שווה את המאמץ.
כתובת: זיאד תופיק 52 נצרת. טלפון: 057-9440692
הדונר הטורקי - יהוד
השווארמה נולדה אצל הטורקים, שמקפידים לשמר את הטעם האותנטי שלה. תוכלו למצוא כאן את הדונר, מנת הדגל של המסעדה, בשילוב תערובת התבלינים הסודית שעברה מדור לדור בקרב בני המשפחה המפעילה את המקום. גם התוספות שבצד - גיבץ' טורקי, סלטי עגבניות ובצל בסומאק, יזכירו לכם את המקום שבו הכל התחיל.
כתובת: רחוב שבזי 18, אזור תעשיה יהוד. טלפון: 03-6325111
שווארמה בינו - יפו
צמד רמיקסים ללב אחד בוער. גיא יעקובי שוארמה בינו, השייכת לד"ר שקשוקה המוכר, היא אולי השווארמה הכי מפורסמת בארץ. תמצאו שם שכבות של בשר כבש טחון לצד פרוסות של בשר עגל משובח בתיבול שלא תוכלו לשכוח. את כל הטוב הזה יפרסו לכם בצורה מדויקת היישר אל תוך הפיתה. התוספות הקבועות הן חלק מהמנה - טחינה, בצל טרי, פטרוזיליה וממרח חריף של פלפל צ'ומה בשביל הפיקנטיות. ביס אחד מספיק כדי להפוך את המנה לממכרת ויבטיח שתחזרו לשם שוב ושוב.
כתובת: רחוב רזיאל 26, תל אביב - יפו. טלפון: 03-6822842
שווארמה במבינו - חיפה
המקום הציג לראשונה את המתכון שלו למנה המושלמת ב־1969 ומה שעבד בעבר עובד גם בהווה, כיוון שמאז שום מרכיב לא השתנה. לא מדובר בעוד בשר עגל עם שומן כבש. הלקוחות הקבועים כבר מכירים את הסוד המקומי לשדרוג הטעם: מי שיבקש את 'המנה המשופרת' יקבל בשר שהונח על פלטה לוהטת עם עגבנייה, בצל ועמבה. לצד התוספות הקלאסיות יציעו לכם גם כאלה שהן מעט יוצאות דופן כמו אריסה ומיונז.
כתובת: דרך יפו 144, חיפה. טלפון: 04-8521474
ולקינוח - שווארמה שוקולד
צמד רמיקסים ללב אחד בוער. גיא יעקובי למרות שהשווארמה הקלאסית כוללת את נתחי הבשר בפיתה, תשכחו ממה שידעתם עד עכשיו. בעיר הבירה ירושלים, תוכלו למצוא את אחד הסניפים של רשת 'שווארמה שוקולד', בה החליטו לנסות להמציא מחדש את המנה האולטימטיבית. אם אתם בין חובבי המתוק זאת המנה בשבילכם: את הפיתה יחליף הקרפ ואת הבשר יחליפו חתיכות שוקולד שפרוסות בדיוק באותה הצורה עם תוספות של קצפת, ריבות וסירופים שיהפכו את התענוג להרבה יותר גדול.
כתובת: רחוב הלל 23, ירושלים. טלפון: 050-6230859
ומי מבין המועמדים להדחה יצליח להתחרות עם השווארמות המובילות ולהכין את המנה שתרשים את השופטים?
>> האם אוכל וזוגיות הולכים יחד?
>>אוהבים לבשל כמו המאסטר שפים? יש לנו מבצע בדיוק בשבילכם
**המדריך: איך לאכול שווארמה ולהישאר נקיים
"מאסטר שף", רביעי ושבת ב-21:00