העונה החדשה של מאסטר שף יוצאת לדרך עם משימה שעוד לא הייתה בתולדות תכנית: לפני שהשמתמודדים נכנסים לאודישן הם צריכים לעבור עוד שלב אחד - מבחן הסנדוויץ' המושלם. ואם זה לא מספיק, השופטים טועמים אותו מבלי לדעת מי הכין את הסנדוויץ'. רק אחרי הטעימה העיוורת, השופטים יחליטו אם להכניס את המתמודד או המתמודדת לאודישן, או אולי להיפרד ממנו עוד בטרם פגשו אותו.
נשמע מפחיד? פגשנו את השופט חיים כהן בנמל חיפה, רגע אחרי שהזניק את המשימה, והוא דווקא מאמין שמספיק ביס אחד כדי להבין: "אפשר ללמוד על ההיסטוריה של האדם, מאיפה הוא הגיע".
הנמל התמלא בבשלנים - אחד מהם יהיה המאסטר שף הבא
אלפי מתמודדים הגיעו לנמל והתחילו לאסוף את המצרכים האידיאליים (לדעתם) לסנדוויץ', כשזה שיגרום לשופטים להכניס אותם לאודישן בלי היסוס. "יש משהו כל כך חזק ועוצמתי, כשהתקרבתי להמון הזה כמעט התפרקתי שם, התחלתי לבכות", סיפר חיים בעיניים בוהקות, "החדשות הטובות הן שאני עדיין מתרגש מזה".
מה אתם מחפשים שעוד לא מצאתם?
"אנחנו כל הזמן נרצה בשלנים יותר ויותר טובים. אנחנו רוצים לעוף מהאוכל, להתרגש". מספר חיים ומוכיח שגם שופט עם קילומטראז' כמו שלו לא חוטא בציניות, "היופי בלבשל זה כל יום כאילו גיליתי את האש מחדש".
הטעם המושלם? לא מתחכם
טיפ קטן למתמודדים שעומדים לשכנע את השופטים עם סנדוויץ' אחד: לכו על פשטות, לפחות זה מה שחיים הכי אוהב: "הסנדוויץ' המושלם שלי הוא פרוסת לחם טובה, עם שכבה קרה של חמאה וכוס קפה ליד".
הטעם חוזר: העונה החדשה של מאסטר שף יוצאת לדרך הערב ב-21:00