שם: סלמה פיומי
גיל: 27
מקום מגורים: כפר-קאסם
תאריך לידה: 18/01/1985
מזל: גדי
מצב משפחתי: נשואה
תארי את עצמך ב -5 מילים:
צנועה, עקשנית, פרפקציונסטית, חזקה ורגישה.
ברקורד: עוגת גבינה מלוחה. קורה לכולם. סלמה פיומי
ארבעה דברים שאנשים יופתעו לגלות עליך:
* שאני די שקטה למרות העקשנות והאמביציה שבי להצלחה.
* שאני כמו ביצת ההפתעה של קינדר, צריך לקלף ולפתוח כדי לראות מה יש בתוכי.
* אני יכולה להילחץ בקלות.
* אמח מקבלת ביקורת באופן חיובי, כמעט תמיד.
מתי בפעם האחרונה הזמנת אוכל ממסעדה, ומאיפה?
לא קורה שאני מזמינה אוכל ממסעדה. או שאני אוכלת במסעדה או שאני מבשלת בבית. המסעדה האחרונה שהייתי בה, הייתה מסעדת חג' כחיל ביפו.
אם היית תבלין, איזה תבלין היית?
אגוז מוסקט
על איזה מטבח גדלת, ועל איזה מטבח את רוצה לגדל את משפחתך?
גדלתי במטבח ערבי עם אוכל ערבי אותנטי. עוד אין לי משפחה גדולה, אבל אני מבשלת בבית אוכל ערבי, אסיאתי ואיטלקי בעיקר. אין לי סגנון אחד קבוע.
לאיזו אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה?
אבא שלי ז"ל, בעיניי הוא האיש שהכי הכי הכי הייתי רוצה לבשל לו. לא הייתה לי הזדמנות לבשל לו ארוחה והייתי רוצה שהוא יטעם מהאוכל שלי.
מה החוויה הראשונה שאת זוכרת מהמטבח?
בגיל 15, אמא הייתה עסוקה מחוץ לבית, ולקחתי על עצמי להכין ארוחת ערב למשפחה ולארוס של אחותי. הכנתי אורז עם עוף וירקות (שלא יצא מבושל היטב) וגלילות חצילים במילוי בשר, בסוף היה טעים.
מה הפאדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?
בגיל 17 הכנתי עוגת גבינה אפויה ליומולדת של אחותי והיא יצאה מלוחה - כמובן שהיא נזרקה מיד. מסתבר שלא כל גבינת שמנת אפשר להכניס לעוגה מתוקה.
התחלתי לבשל בגיל 15, אמא שלי לימדה אותי בעיקר את האוכל הערבי המסורתי.
למי את הכי אוהבת לבשל?
לבעלי.
מה את הכי אוהבת לאכול?
כל מה שיש בתוכו פטריות.
אילו שלושה מרכיבים תמיד אפשר למצוא אצלך במטבח?
שמן זית, בצל וקמח.
מהי העצה הכי טובה שקיבלת בנוגע לבישול?
אמא שלי לימדה אותי לשקול עם העין ולמלח את האוכל ביד ולא בכפית, כדי להרגיש את הכמות.
מהו ה"גילטי פלז'ר" שלך בכל הנוגע לאוכל?
סופגיות. הרבה סופגניות.