שם: איתי אלימלך
גיל: 32
מהיכן בארץ: חיפה
תאריך לידה: 5.9.1980
מזל: בתולה
מצב משפחתי: נשוי+2
תאר את עצמך בכמה מילים:
באתי כדי ליהנות
מה אנשים יופתעו לגלות עליך:
* אני משחק כדורסל כסאות גלגלים בבית הלוחם ובנבחרת ישראל.
* לפני כל טיול אני מכין את רשימת המסעדות ואתרי האוכל בהם אני רוצה לבקר.
* אני אלרגי לפטריות שמפניון.
אם היית תבלין, איזה תבלין היית?
קליפת לימון.
על איזה מטבח גדלת, ועל איזה מטבח אתה מגדל את ילדיך/משפחתך?
אמי ממוצא טורקי ואבי ממוצא מרוקאי, ואלו הם המטבחים עליהם גדלתי בשילוב אין ספור עוגות וקינוחים מכל העולם. לבנותיי אני מציע לטעום מנות אסייתיות, צרפתיות, איטלקיות ועוד, אולם הן עדיין קטנות, ומעדיפות כמובן פסטה פיצה והמבורגר.
מה החוויה הראשונה שאתה זוכר מהמטבח?
הכנת קצפת וגנאש עם אמי, וקבלת הקערה והמרית לניקיון יסודי.
מה הפאדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?
לפני כחמש שנים בהכנת קרמל, לא התאפקתי, וטעמתי אותו קצת מוקדם מדי. הכוויה בשפה נשארה כתזכורת למשך שבועות ארוכים, כעדות לפאדיחה.
מתי התחלת לבשל, היכן למדת, ומאילו סגנונות אתה מושפע?
לא ממש התחלתי לבשל, אלא פשוט נולדתי לתוך בית שכולו סובב סביב אוכל ואירוח. הסקרנות והאהבה לאוכל הם שמניעים אותי ואני לומד מתוך ספרים, כתבות והתנסות מעשית בבית בכל הזדמנות.
למי אתה הכי אוהב לבשל?
לאשתי. שילוב מושלם של הנאה זוגית, עם ביקורת בונה.
מה אתה הכי אוהב לאכול?
אני אוהב הכל ולא הייתי מוותר על אף מטבח מאלו המוכרים לי. יחד עם זאת תמיד שמורה פינה חמה לשווארמה טורקית אמיתית מבשר כבש, עשויה על גחלים.
אילו שלושה מרכיבים תמיד אפשר למצוא אצלך במטבח?
בשר, שמן זית, וחמאה.
מהי העצה הכי טובה שקיבלת בנוגע לבישול?
לטעום ולתקן.
מהו ה"גילטי פלז'ר" שלך בכל הנוגע לאוכל?
האגן דאז מקדמיה.