מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

מדור האוכל של מאקו מביא ידע קולינרי מעשי שנבנה משנים של ניסיון, ניסוי וטעייה במטבח. המתכונים והטיפים נכתבים ונבדקים על ידי עורכי אוכל ואנשי מקצוע, מתוך היכרות עמוקה עם חומרי גלם, טכניקות בישול והמטבח הישראלי. זהו מקור שמחבר בין מקצוענות קולינרית לבישול יומיומי אמין ונגיש.

mako
פרסומת

המלצות לסופ"ש: מלבי כמו שאלוהים התכוון

גולשים רבים ממשיכים לשלוח אלינו את ההמלצות שלהם לחנויות האוכל השוות שכולם חייבים להכיר, והשבוע יש לנו חלב מהצפון, מלבי מתל אביב וריבות מהאגדות. יש לכם מקום שווה במיוחד? שלחו לנו ואולי תזכו בפרסים

מאסטר שף
פורסם:
הקישור הועתק

לכל אחד מאיתנו יש את המקום הזה, שרק הוא מכיר, שבו הוא קונה את החמוצים המושלמים, העגבניות הכי יפות, המאפים הכי טריים או הגבינות הכי איכותיות. עכשיו הגיע הזמן לחלוק את הסוד עם כולם. אז אם יש לכם - ואנחנו יודעים שיש - המלצות על חנויות אוכל שוות ביותר, אתם מוזמנים לשלוח אותן אלינו ואולי אפילו לזכות בפרס.

פעילות חנויות האוכל השוות
פעילות חנויות האוכל השוות

ישר מהאגדות - בית הריבות

בבית קטנטן הנראה כלקוח מהאגדות ממתינות ריבות טעימות טעימות במאות טעמים מופלאים. שרה, הריבנית, מארחת על קומקום תה צמחים וטעימות ומסבירה בלבביות על פאר תוצרתה. (טל דורון)

בית הריבות, מושב קדמת צבי, רמת הגולן

ריבת תותים
ריבות כמו מהאגדות ברמת הגולן|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מלבי כמו שצריך

אני מכורה למלבי, ואין קינוח בעולם הזה שאני מעדיפה על פניו, רק שלצערי החיים בעיר דרדרו אותי בשנים האחרונות למלבי תעשייתי, של חברות כאלו ואחרות, מהסוג שנמכר בכל סופר ממוצע. מזל שגיליתי ברחוב לוינסקי, ממש בדרך שלי מתחנת האוטובוס הביתה, את "הפינה המתוקה". יש שם עוד מתוקים כמובן, אבל אני קונה אך ורק את המלבי. חלבי, טרי, עם התוספות המוכרות של מי ורדים, קוקוס ובטנים, שנמכר באריזות נוחות לקחת הביתה ויש לו טעם – בול כמו שמלבי צריך להיות. מושלם. והוא אפילו עולה פחות מאחיו החורג שעל המדף בסופר. (צ'רלי כהן)

הפינה המתוקה,לוינסקי 36, תל אביב

מלבי זעפרן, פיסטוקים, גרגירי רימון ורימונים
במקום החיקוי העלוב של הסופר. מלבי אמיתי|תמונת AVI: אהרוני מבשל לחברים

הופכים לימון לחלב

מחלבת הנוקד היא העסק של משפחה מקסימה שידעה להפוך לימון ללימונדה - חקלאים שסבלו מגניבות בלתי פוסקות בדיר שלהם, החליטו לעשות הסבה לגבינות. הם מייצרים גבינות צאן איכותיות בטעמים מיוחדים, המבנה עצמו יפהפה והרקע - הנוף עוצר הנשימה שנשקף מהר גילון. (טל דורון)

פרסומת

מחלבת הנוקד, מצפה גילון, מועצה אזורית משגב

גבינה כחולה
העסק המשפחתי הפך למחלבה עם נוף קסום. חוות הנוקד|צילום: getty images
ושלחו לנו את ההמלצות שלכם

מאסטר שף, ראשון ושלישי ב-21:00

מצאתם טעות לשון?