סיום מכובד לקריירה של לחם שיבש | צילום:
פז אלסטר, Cake It Easy
יש דברים שמקבלים את הערך האמיתי שלהם כשהם כבר לא בשיאם. מתלבטים אם להעיף לפח או לנסות למחזר? אלה השאריות השוות באמת
שאריות של מאפים
בעוד טעמם של תבשילים שנשארים יום – יומיים במקרר דווקא משתפר (אפילו רושפלד אמר), אם יש משהו שאף אחד לא רוצה להתעסק איתו זה קרואסון ישן. למעשה, אף מקום שמכבד את עצמו לא ימכור קרואסון מהבוקר אחרי השעה ארבע. אז לאן הולכים כל הקרואסונים הישנים? אל דאגה, גם מאפים בפנסיה יכולים למחזר את ימי הזוהר של עצמם ולחזור בדמות של אינגליש פודינג, עוגה שמחכה בדיוק להם – כל המאפים שהתייבשו, דעכו והתיישנו. אגב, זה עובד גם עם לחם יבש.
>> קבלו את המתכון המלא של פודינג ברד
איפה היינו היום בלי שאריות שהפכו לעובש? | צילום:
FotografiaBasica, Istock
שאריות של חיידקים
תאמינו או לא, השאריות שינו את חיינו. מספרים שלפני בערך 85 שנה המדען אלכסנדר פלמינג, שעסק בחקר חיידקים, עזב את המעבדה שלו לכמה ימים ולא טרח לנקות אחריו. כשהוא חזר הוא גילה, בפשטות, שהאוכל שהוא השאיר לחיידקים העלה עובש. רגע לפני שהוא העיף אותו לפח הוא שם לב שסביב העובש יש טבעת נקייה מחיידקים. בתוך העובש המופלא הזה הוא גילה את החומר המוכר לכולנו היום כפניצילין.
הבקבוקים הריקים מקבלים חיים חדשים | צילום: httpwww.apartmenttherapy.comשאריות של בקבוקים
למחזר זה חשוב, אבל רגע לפני שאתם נגררים לכלוב הירוק עם שקיות מלאות בקבוקים ומתלבטים בפעם האלף אם להשאיר את הפקק או לא, יש לנו כמה הצעות מעניינות יותר לשימוש בבקבוקים, צנצנות ומיכלי פלסטיק ישנים. מעציצים ועד עששיות רומנטיות – לא תאמינו באיזה קלות הפנטה של אתמול בלילה תשתלב לכם נהדר בסלון.
>> הנה כמה רעיונות מעולים לדברים שעושים מבקבוקים
>> וככה תהפכו צנצנות ישנות לעששיות מדליקות
השאריות הכי שוות. וינסנט ואן גוך
שאריות של אמנים
מסימפוניות בלתי גמורות ועד אלבומים שהוקלטו לאחר המוות, מסתבר שלאמנים גדולים יש שאריות גדולות לא פחות. ובכל זאת, אם היינו צריכים לבחור בדוד יצירתי ובודד אחד שישאיר לנו אחריו את העבודות שלו – הרי ברור שהכי שווה זה לקבל את השאריות של ואן גוך. אחד מחשובי הציירים בתולדות האמנות עבר חיים לא פשוטים ועבודתו לא זכתה להכרה. רק עשר שנים לאחר מותו נערכה התערוכה הראשונה של היצירות שהותיר מאחוריו, ששוות היום מיליונים רבים מאוד של דולרים.