הערב ב"מאסטר שף" תתמודד הנבחרת עם משימה מיוחדת, שתתחיל במקומות מהם כל אחד הגיע. המתמודדים יצפו בקטעי וידאו בהם בני המשפחה מספרים על מנה משפחתית מיוחדת, אופיינית או נוסטלגית, כזאת שתעיר בהם את הזכרונות מהמטבח עליו גדלו, והמתמודדים יבשלו מנה בהתאם. הנה כמה מהקטעים המרגשים.
כבש בין חג לחג
ג'קי היא השנייה מבין 14 אחים ואחיות, ונכנסה למטבח בגיל צעיר. "ג'קי התחברה למטבח בלית ברירה, אני לא יודעת אם היא אהבה את זה", מודה אמא שלה, "ילדים לא תמיד כל כך אוהבים לעזור, אבל היא לקחה פיקוד ואף פעם לא התלוננה. זה היה בית ללא הפסקה". התפריט המשפחתי עליו גדלו הילדים, מספרת אמא של ג'קי, היה פשוט: "לא היתה לנו אפשרות לאכול בשרים יקרים במשך השבוע, היינו אוכלים מחג לחג, לבשר של הכבש היינו מחכים מסוכות לפסח. זה היה מעדן, כולם היו נהנים. זה היה חלק מהעונג של החג"
לא יודעת מאיפה הוא הביא את זה?
אמא של שי ברנדס מכריזה: "אני לא יודעת למה מצלמים אותי כי שי לא ספג ממני ולא למד ממני לבשל. לא לימדתי אותו, הוא לא ירש את זה ממני ולא מאבא שלו". אז מאיפה שי תפס את קדחת הבישול? לא ברור, אבל גם לא ממש משנה: "עודדנו את זה, לא בלמנו אותו. הוא היה במטבח והיה מביא את המטעמים לסלון. עד היום הוא בא, משתלט על המטבח ואנחנו נהנים מהפירות". אפילו בבר המצווה שלו, אמא של שי נזכרת, הוא התעקש להכין את התפריט בעצמו: כשהגיע הבר מצווה נכנס הטרנד של הבישול הסיני. הוא החליט שהוא מבשל ואנחנו עוזרים לו בביצוע, הוא אומר לנו מה לחתוך ואיך לקלף אבל הוא היה כמו שף במסעדה, שמחליט הכל".
קשר מיוחד עם החמות
פאולין הגיעה לארץ בעקבות האהבה אבל התרחקה, גיאוגרפית, ממשפחה ומהמטבח עליו גדלה. מקום חם של בישול ויד אימהית מלטפת היא מצאה אצל חמותה, וגיסתה של פאולין מספרת על קשר מיוחד מאד שנרקם בין השתיים: "פאולין הגיעה ממטבח צרפתי מדהים, כשהיא נפגשה עם המטבח התורכי נורא סקרן אותה האוכל של אמא שלי, זה היה בשבילה כמו ג'יבריש", היא מספרת. "לאמא שלי לא היתה הרבה סבלנות ללמד אנשי לבשל, אבל ההתלהבות של פאולין מאד החמיאה לה והיא היתה מוכנה לקחת אותה למטבח. נוצר ביניהן קשר הדוק ומיידי. מכל המשפחה אמא שלי היתה בשבילה כמו אמא אמיתית. כל הזמן שמענו אותן מהמטבח מדברות וצוחקות".
מאסטר שף, מסרים מהמשפחות. הערב ב-21:00