לקראת העונה החדשה של מאסטר שף, שעוד רגע עולה לאוויר, החלטנו להיזכר במתכונים הכי מדוברים מכל תכניות מאסטר שף, כאלה שכל אחד רצה לנסות בבית, לטעום בעצמו, או לפחות לדבר עליהם:
תמונת AVI: עדי עובדיהעוגיות יויו
במקום הראשון, עם מספר מדהים של קרוב ל-200,000 צפיות, נמצא המתכון שהכין אבי לוי במסגרת "משימת הסליחה" ש להעונה השנייה, עגיות היויו. מדובר בעוגיות אלג'יראיות מסורתיות במילוי קרם שקדים, שאף אחד באולפן לא נשאר אליהן אדיש, ומסתבר שגם לא מעט צופים החליטו לנסות אותן בעצמם. "קיבלתי על המתכון הזה תגובות טובות", נזכר אבי לוי אך מוסיף שמדובר ב"מתכון מסובך. זה לא קל לעשות". את העוגיות הוא הקדיש לאמא שלו אבל הוסיף להן שדרוג קל: "אמא שלי מאד אוהבת את העוגיות האלה, וחשבתי שזה נכון לנסות לעשות אותן. תמיד העוגיות האלה היו לי קצת יבשות אז הכנסתי את התוספת של השקדים".
>> למתכון המלא של עוגיות היויו
לחם ממולא
גם מנת הלחם הממולא מהעונה הראשונה של מאסטר שף, שהכין אלקנה ביטון, גרמה ללמעלה מ-170,000 גולשים ליכנס למתכון ולנסות אותה בעצמם. מדובר בכיכר לחם שרוקנה מתוכנה ומולאה מחדש בבשר, עשבי תיבול ועוד הפתעות, מנה מפתיעה ומאד מדוברת מהעונה הראשונה, שלקחה את אלקנה עד לגמר הגדול, שם הוא סיים במקום השני.
הלחם הממולא של אלקנה ביטון
הבולונז של אייל שני
משימת שחזור המנה מהעונה הראשונה חשפה את המתכון המורכב של אייל שני לראגו טלה, או בשמה המוכר יותר של המנה: הבולונז של אייל שני. הרוטב המורכב שמכיל לא פחות מעשרים מרכיבים שונים אותם ניסו מתמודדי העונה לנחש, סקרן גם את הגולשים שמיהרו להיכנס למתכון של הרוטב המשגע הזה.
>> למתכון המלא של הבולונז של אייל שני
מאסטר שף | תמונת AVI:
mako
עגבניות עטופות בבצק במילוי מטבוחה חריפה
אנחנו בטוחים שלא כל מי שהתלהב מהמתכון הזה רץ להכין אותו בבית, כי אחרי הכל מדובר במנה מורכבת ומעוצבת, שצריך ידיים טובות כדי להכין אותה וראש סופר יצירתי כדי להמציא אותה, אבל דבר אחד בטוח: אין אחד שלא דיבר על מנת העגבניות של אליהב שאשון, מתמודד העונה השנייה, שכללה קוסטרוקציה של אשכול עגבניות עשוי בצק, שכל עגבניה בו ממולאת במטבוחה חריפה. מנה מרשימה שסחטה המון מחמאות מהשופטים.
>> למתכון של עגבניות הבצק של אליהב
ביצת פברז'ה
המנה הזאת, שמוגשת במול-ים, זכתה לתהילה ופרסום כשהגיעה למשימת שחזור המתכון של מאסטר שף. מדובר בתהליך הכנה שאנחנו בטוחים שכמעט אף אחד לא ניסה בבית, ולו רק בגלל המכשור הדרוש - ממד חום ועד כלי לניפוח סוכר, אבל ממסעדת מול יום דיווחו על עלייה מטורפת במכירות המנה אחרי שידור התכנית. "הביצה הופיעה על המסך ביום חמישי בשעה 21:38, ומ-21:39 ועד עכשיו הטלפון לא מפסיק לצלצל. אנשים מגיעים מכל הארץ כדי לטעום"' סיפר אז שלום מחורבסקי, הבעלים.
>> אם אתם מתעקשים: המתכון של ביצת הפברז'ה
מאסטר שף, העונה החדשה. שלישי ב-21:00