שם: שי סרמני
גיל: 38
מהיכן בארץ: תל אביב
תאריך לידה: 30.5.73
מזל: תאומים
מצב משפחתי: חי בזוגיות מאושרת
מתי התחלת לבשל, היכן למדת, ומאילו סגנונות אתה מושפע?
התחלתי לבשל בגיל 6-7 בערך. למדתי מצפייה באמא מבשלת וממשחק קטן שהמצאתי בילדותי, והוא להבין איך מרכיבים את האוכל הסופי שאני אוכל. כמו שציינתי, למדתי גם המון מצפיה בטלוויזיה. אני מושפע מסגנונות רבים ואוהב לגוון ולשלב ביניהם: אם זה המטבח הישראלי ביתי, דרך המטבח האיטלקי, הצרפתי והצפון אפריקאי ועד המזרח הרחוק - הודו, ובצד השני מקסיקו.
למי אתה הכי אוהב לבשל?
אני אוהב לבשל לכל אורח שנכנס במפתן ביתי, אבל הכי הכי אוהב לבשל למשפחה ולחברים האהובים שלי
מה אתה הכי אוהב לאכול?
הכי אוהב בעולם, נהיה ילד קטן בכל פעם מחדש, ועושה לי טוב בימים בהם צריך נחמה הוא לא אחר מהבורקס גבינה. מדובר באהבה אמיתית
אילו שלושה מרכיבים תמיד אפשר למצוא אצלך במטבח?
מלח, פלפל ואגוז מוסקט. איתם אני מתבל כמעט כל תבשיל באופן קבוע
תאר את עצמך ב-7 מילים:
חבילה של טוב לב עם אופטימיות נצחית
שי במטבח. מבשל באופטימיות
דברים שאנשים יופתעו לגלות עליך:
אני אדם רוחני המפתח את עצמו ומאמין אדוק בתורת הסוד, אני דואג לעשות פעילות ספורטיבית כ-4-5 פעמים בשבוע, אני מעדיף אוכל מלא, בריא ומזין הממלא אותי באנרגיה לאורך זמן ממושך יותר, את רוב הידע שלי במטבח צברתי מצפיה בתוכניות טלויזיה ואני אוהב לאכול חמין רק פעם אחת בחורף או לכל היותר פעמיים
אם היית תבלין, איזה תבלין היית?
סוכר, אבל מצד שני אני גם פלפל שחור גרוס גס
מה העצה הכי טובה שקיבלת?
העצה הכי טובה על בישול אותה אימצתי גם לדרך חיים היתה מאמא שלי: "לשמור על רמת אופטימיות גבוהה במטבח ולגשת לכל מתכון בחשיבה חיובית"
מהו ה"גילטי פלז'ר" שלך בכל הנוגע לאוכל?
אני אוהב מאד להשתמש בניוקי מוכנים מהסופר, כאלו שקונים באריזת ואקום. אני מבשל אותם במים רותחים, מתבל אותם במרינדה של עוף בגריל ואופה אותם יחד עם כרעי העוף המתובלים באותה מרינדה. הניוקים הופכים לפריכים מבחוץ, רכים מבפנים וסופגים את כל טעמי העוף. זה מעדן שאני באופן אישי מאד אוהב