הפרק השני היה מרגש לא פחות מהראשון. ניתן ללמוד בו על אהבה, פרגון, ביטחון עצמי מופרז, וגם התמדה. קארין אלמליח התמודדה בעונה הראשונה של מאסטר שף ועכשיו עושה "טייק 2". היא הכינה סקלופ על קרם שאלוט לצד אורז בסמטי ועולש, עם שמנת 42%. "עברה שנה והתפקסתי מאוד... אבל אני עצובה. השמנת התפקששה". אמרה במבטא צרפתי, והחלה לבכות. הרגשנו שאנחנו צופות בסרט צרפתי. המנה לא נראתה מי יודע מה, ואורז לבן לא עושה לנו את זה. העיגולים של הבשר עם הצבע האנמי נראו משעממים, אבל קארין הייתה מאוד מתוקה וישירה, ואהבנו את העובדה שהיא למדה מן העבר והחליטה לנסות שוב. כשמיכל לא התלהבה מהמנה, קארין פרצה בבכי. אישה מתוקה שבוכה, היינו בטוחות בטוחות שהיא תעבור. כשחיים כהן העביר אותה, מיכל צעקה בכעס: "האורז, סתם אורז! המנה לא מספיק טובה, ומבחינתי את לא עוברת". היי, מיכל, מה קרה לך? תרגעי בבקשה. רושפלד אהב את המנה והעביר את קארין. ואייל אמר לה: "אני מאמין בחלקים הקטנים בך שיודעים לבשל נהדר."
אז מה למדנו? שגם אם נכשלים, אפשר לנסות שוב.
הרקדן אומר שהרצפה עקומה
מיכל ממן, לעומת זאת, מעצבת פנים בת 58, אמרה שאינה מתרגשת, ועשתה רושם של מקצוענית. היא הכינה דג לוקוס על קרם פלפלים ספייסי לצד ארטישוק ואספרגוס. ארטישוק ואספרגוס חגית מאד אוהבת, אבל האם הם מתאימים זה לזה במנה אחת? "מאחת עד עשר, איך את מבשלת?" היא נשאלה. "עשר." השיבה בביטחון. היא בטח תעבור, חשבנו. "כמה היית משלמת על מנה כזאת במסעדה?" שאל רושפלד. "בין 150 ל-180 ₪." השיבה. הגזמת! מנות בסכום כה גבוה מכעיסות אותנו. "לקחת פילה לוקוס, לקחת אספרגוס לבן ולקחת לבבות של ארטישוקים. זה שלושה יהלומים. יש פה הימור בטוח בשילוב שלהם. אבל מצד שני, הם לא משתלבים ביחד" קבע אייל, ומיכל אנסקי ציינה: "הדג יבש. האספרגוס - חמיצות יתר. לרוטב הפלפלים היה טעם תעשייתי." ומה מיכל אמרה על השופטים לאחר שלא העבירו אותה? כמובן, שהם פשוט "לא מבינים שום דבר".
סרט טורקי במאסטר שף
גיא לקח בהיחבא סיר שאשתו רוית בישלה, והביא לשופטים לטעום, כי היא מתביישת להופיע בתוכנית. "אני רוצה להראות לה את האמת בפנים, שהיא מעולה" אמר גיא. המנה שהביא גיא היא מרנג'נה – קציצות בקר שיש בתוכן חצילים, והכל ברוטב עגבניות. נו... תנו לנו גם לטעום! "זה טעים בטירוף!" אמרה מיכל, וגיא החל לבכות, ממש כמו בסרט טורקי. איזו אהבה. מי מאיתנו לא רוצה שיהיה לו בן או בת זוג כל כך מפרגן?
התכנית הובילה לרעב שנגמר אצלנו בתפוצ'יפס בטעם שמנת ופטריות יער, שמכיל "תמצית פטריות" ומונוסודיום גלוטומט. שמישהו ייתן לנו איזו מנה מהתוכנית!
פרידה הכט, בשלנית ומסעדנית
חגית רימון, עו"ד ועורכת אתר אישה