בכל פרק מתקלפת עוד קליפה אצל המתמודדים. אנו מגלים עוד נדבך בנפשם ובאישיותם, והם מתחילים להיכנס לנשמתנו. התוכנית הזו מספקת לנו מפגש עם אנשים, ולא עם פלקטים, וזה מה שיפה בה. כשהם מתעלים על עצמם וממשיכים הלאה למרות הביקורת של השופטים, אנו שואבות מכך עידוד להמשיך לעשות את הדברים שאנו אוהבות ולהאמין בעצמנו.
השופטים האהובים עלינו הם חיים כהן ואייל שני. את כהן אי אפשר שלא לאהוב. הוא אנושי, חם, אמפטי, בוכה ביחד עם המתמודדים כשקשה להם, ומעודד בשעת הצורך. ואייל שני? בעבר לא הבנו למה מתלהבים ממנו אך בעונה הנוכחית אפשר לראות על מה המהומה. אייל שני הוא כמו כוסברה: או שאוהבים אותו או ששונאים אותו. לא ניתן להישאר אדישים אליו. הוא גם מבין באוכל וגם רואה באנשים פנימה. חלק מהמשפטים שהוא אומר הם פנינים, כמו למשל: "לעולם לא תיגעו במישהו אם לא תיגעו בתוך עצמכם".
הפה של כולנו נפער כשלמשימת ההדחה נכנסה רביבה אפל עם עוגת קונקורד ענקית. שאלנוי איך הם יצליחו להכין כזו עוגה? אה, הם קיבלו את המתכון. אז מה הבעיה? פשוט לפעול בהתאם להוראות. אולי גם אנחנו יכולות? בעצם, אחרי שראיתי את תהליך ההכנה, אנחנו חוזרות בנו.
כששלה הנמרה הוצאה מהתחרות אחרי ששכחה את הקראנץ', כולם מסביבה בכו. שאלתי את עצמי האם הוגן שנתנו להם משימה של אפיית עוגה מסובכת, כי הרי זו תוכנית בישול יותר מאשר תכנית אפייה ומתוקים. אולי בדרך הזו ניתן לראות מי מהמתמודדים יודע להכין מתכונים שהוא מקבל מראש, ולדעת פרידה – הכנת מתוקים זה חלק מהעניין.
צמחוניים צופים במאסטר שף?
אחרי פרק הקונקורד נשארו 13 מתמודדים, שקיבלו משימה לבשל מנה בהשראה מקראית. איזה אתגר! אין ספק שנדרשים לכך יצירתיות ודמיון. במזווה היו תלויים גדי וטלה. מסכנות החיות. המראות של בעלי החיים המתים הגעילו אותי. באופן אישי אני משתדלת לאכול כמה שפחות בשר. זה מה שגרם לנו לתהות: האם צמחוניים צופים במאסטר שף?
מה צמחוניים היו חושבים על זה? | תמונת AVI: mako
איריס שאלה את רושפלד האם צלעות עדיף להכניס לתנור על השומן, אבל הוא רק חייך ולא השיב לה. האם זה פייר? הרי לפני כן הוא נתן טיפ לשי איך להוציא את העצם. המנה שהכי אהבתי הייתה של סימה. נמאס לי מכל השלווים והטליים המתים והעדפתי את עלי הגפן הממולאים שלה לצד לבנה ברוטב יין ופירות יבשים. המנה גם נראתה נהדר ויזואלית, וצוינה כמנה המצטיינת.
הקרב הלילי היה בין סלט תפוחי האדמה הבסיסי של אליסה לבין הפלטה חסרת המעוף של משה: "אין סיבה שהפלטה שלי לא תנצח סלט תפוחי אדמה" אמר משה. אבל הוא טעה, אך קיבל את ההפסד בצורה יפה, וציין באופטימיות שאולי יפתח מסעדה. בהצלחה!
פרידה הכט, בשלנית ומסעדנית
חגית רימון, עו"ד ועורכת אתר אישה