תחילה, חותכים את הפירות לפרוסות קטנות ומשרים בסירופ הסוכר.
להכנת סירופ הסוכר ובסיס הקרם:
1 מבשלים בסיר את הסוכר, המים, הג'ינג'ר והלמון גראס, עד שהסוכר נמס, מניחים לצינון וזורקים את גבעולי הלמון גראס.
2 מוסיפים את סירופ הסוכר לפירות החתוכים.
3 להכנת הקרמים, תחילה מקציפים את השמנת המתוקה.
לקרם הליצ'י:
4 מרסקים בבלנדר את הליצ'י.
5 מחממים במחבת את קרם הקוקוס עם בשר הליצ'י המרוסק ואבקת הסוכר ומצמצמים מעט.
6 מחזירים את התערבות לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד ומעבירים לקירור.
7 מוסיפים לתערובת הליצ'י הקרה 4 כפות מהקצפת ומקפלים פנימה.
לקרם הפטל:
8 מרסקים בבלנדר את הפטל, מעבירים לקערה ומוסיפים את הנענע והבזיליקום הקצוצים דק מאד ומקפלים לתוך 4 כפות קצפת.
לקרם התאנים:
9 מרסקים את תוכן התאנים עם מעט ג'ינג'ר מגורר ומקפלים לתוך 4 כפות קצפת.
להגשה:
10 בקערה או בתוך קליפת פרי גדול כמו אבטיח או מלון, מניחים את רוטב הליצ'י ומעליו את הפירות המושרים בסירופ הלמון גראס.
11 בתאנים המרוקנות, ממלאים את קרם הפטל. ניתן גם למלא בקרם הפטל קליפות ריקות ויפות של לי'צי. כדאי להטביע בקרם גם פטל שלם. בפרי אחר, למשל מלון, ממלאים את קרם התאנים והג'ינג'ר.