להכנת כתיתות הסלק:
1 מערבבים בקערה את הבשר הטחון, הבצל, הכוסברה, שום, ביצה, פירורי לחם, קמח, מלח, פלפל, אגוז מוסקט וצנוברים עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לכ-10 דקות.
2 מחלקים את תערובת הבשר ל-4 כדורים שווים. יוצרים סנדוויץ' מ-2 כדורי בשר ומ-3 פרוסות של סלק, כשהשכבה העליונה והשכבה התחתונה הן סלק. דוחסים מעט את הכתיתה עד לקבלת צורה עגולה ויפה.
3 טובלים את הכתיתה בביצה.
4 לתערובת הציפוי, מערבבים בקערה את הקמח, הצנוברים ומתבלים במעט מלח ופלפל.
5 מצפים את הכתיתות בתערובת ומנערים היטב להורדת עודפי קמח.
6 מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה ומוצאים לנייר סופג.
להכנת המרק:
7 בסיר גדול, מחממים את שמן הזית, מוסיפים סלק, בצל ושום ומטגנים כ-3 דקות.
8 מוסיפים בשר טחון, כוסברה קצוצה, עלה דפנה ומערבבים עד שהבשר עשוי.
9 מוסיפים מים רותחים ואת כתיתות הסלק ומבשלים על אש בינונית כחצי שעה.
10 מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט, רכז רימונים, סוכר ועלי בזיליקום ומבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות נוספות.
11 מערבבים היטב ומתקנים תיבול במידת הצורך.
הגשה:
מוזגים מרק עם כתיתה לקערה. מוסיפים כף שמנת חמוצה ומעטרים בעלי בזיליקום טריים ומגישים מיד, חם.